Eveniment

Doi bulgari, depistaţi de polițiștii de frontieră în timp ce pescuiau în apele românești

Doi bulgari, depistaţi de polițiștii de frontieră în timp ce pescuiau în apele românești

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare, județul Mehedinţi, au depistat, într-o ambarcaţiune pescărească, doi pescari bulgari care au trecut ilegal frontiera pentru a pescui în apele teritoriale româneşti ale Dunării,.

În baza acordului de readmisie, cetăţenii bulgari au fost predați autorităţilor de frontieră vecine, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Joi, în jurul orei 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare-I.T.P.F. Timişoara, aflându-se în misiune pe fluviul Dunărea, au depistat, în apele teritoriale româneşti, o ambarcaţiune pescărească având la bord două persoane.

Ambarcaţiunea se afla pe direcția kilometrului fluvial 820, la 100 de metri de malul românesc, iar cele două persoane  efectuau activităţi de pescuit comercial cu ajutorul unei plase de pescuit tip năvod.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că pescarii sunt doi cetăţeni bulgari cu vârste de 38 şi 50  de ani. Bărbaţii au declarat că au trecut frontiera în România, fără să îşi dea seama, în timp ce pescuiau.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie cu Bulgaria, cei doi cetateni straini fiind preluaţi de către autorităţile de frontieră bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*