Social

Copii depistați de polițiștii locali la cerșit în Piața Verde. Ce amenzi au primit părinții lor

Copii depistați de polițiștii locali la cerșit în Piața Verde. Ce amenzi au primit părinții lor

Polițiștii locali acționează zilnic pentru depistarea persoanelor fără adăpost și a celor care apelează la mila publică în Timișoara.

O atenție deosebită se acordă minorilor care de foarte multe ori sunt depistați fără supraveghere cerșind pe străzile orașului sau apelând la mila publică împreună cu părinții. Spre exemplu, zilele trecute polițiștii locali s-au deplasat pe Calea Aradului, unde au depistat un băiat și o fată de 6 și 10 ani care cerșeau de la comercianții din Piața Verde. În apropiere au fost depistați și părinții acestora, care au fost sancționați conform Legii 61/1991 republicată care prevede că neluarea de către părinți a măsurilor necesare pentru a împiedica minorii de până la 16 ani de la fapte de cerșetorie, vagabondaj sau prostituție se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei.

În săptămânile trecute, în cadrul unor acțiuni desfășurate împreună cu reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș cinci minori au fost depistați împreună cu părinții lor la cerșit în Piața A. Mocioni, astfel de verificări fiind desfășurate periodic. De la începutul acestui an, din numărul total de 213 persoane fără adăpost sau care cerșesc depistate în Timișoara de polițiștii locali, 23 sunt minori. Polițiștii locali iau de fiecare dată măsurile legale de predare a acestora către serviciile sociale pentru reglementarea situației lor.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*