Social

Consumul de droguri în rândul elevilor, temă dezbatută din nou în cadrul sedinței ATOP

Consumul de droguri în rândul elevilor, temă dezbatută din nou în cadrul sedinței ATOP
Adora Beauty

Situația consumului de droguri, conform datelor deținute de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timișoara și organizarea activității cu caracter preventiv în domeniul ordinii și siguranței publice, reprezintă cele două teme principale ale  ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică Timiș. Aceasta a avut loc  astăzi la Palatul Administrativ.

Reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timișoara au menționat principalele activități derulate pe parcursul anului trecut, care au vizat prevenirea consumului de droguri în mediul școlar, universitar, familie și la nivelul comunității (237 de acțiuni). Printre proiectele punctuale derulate se înscriu: “Stop joc. Stop drog”, prin care s-a urmărit conștientizarea cu privire la riscurile consumului de droguri, prin derularea unor activități informative și oferirea unor alternative sănătoase de petrecere a timpului liber;” Dependent de libertate” – proiect care s-a desfășurat în școli, dar și în Penitenciarul Timișoara; “ABC–ul emoțiilor” – care a  avut ca scop formarea și consolidarea abilităților emoționale, cu rol de factori de protecție în prevenirea consumului de droguri.

CRPECA Timiș a mai oferit servicii de asistență medicală, psihologică și socială: evaluări integrate, informarea cetățenilor privind efectele consumului de droguri, intervenții medicale și sociale, consiliere psihologică. “Agenția Națională Antidrog a efectuat un studiu privind consumul de alcool, tutun și droguri ilicite în rândul elevilor din învățământul liceal și profesional din județul Timiș, având ca scop îmbunătățirea nivelului de cunoaștere a problematicii drogurilor, prin evaluarea dimensiunilor și caracteristicilor consumului de substanțe psihoactive în rândul populației școlare din învățământul liceal și profesional de zi din județul Timiș. Colectarea datelor a avut loc în perioada 10 mai-10 iunie 2016. În urma acestui studiu a reieșit faptul că prevalența consumului de droguri ilicite și/sau NSP la nivelul județului Timiș este de 11, 1%”, se arată în raportul CRPECA Timișoara.

În cadrul ședinței s-a mai discutat despre prevederile Ordinului nr. 119 din 2017 privind organizarea activităților cu caracter preventiv în domeniul ordinii și siguranței publice desfășurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Timiș, Traian Stancu.

 

(Foto: arhivă)

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*