Utile

Timişorenii se plâng că apa de la robinet miroase prea tare a clor. Explicaţia Aquatim

Timişorenii se plâng că apa de la robinet miroase prea tare a clor. Explicaţia Aquatim
Adora Beauty

Mai mulţi locatari au reclamat la societatea de apă-canal că simt un puternic miros de clor când dau drumul la robinete.

Luni, reprezentanţii Aquatim au precizat că la stația de tratare a fost crescută cantitatea de clor necesară tratării apei, aproape de limita superioară prevăzută de legislația națională pentru apa potabilă la ieșirea din stația de tratare – de 0,5 mg/l. Conform Ghidului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pentru calitatea apei potabile, o concentraţie de 10 ori mai mare a clorului în apă, de 5 mg/l, este considerată fără risc pentru sănătate, în cazul consumului pe toată durata vieţii.

„S-a procedat astfel din cauza topirii zăpezii, care a dus la creșterea turbidității apei brute (încărcarea cu suspensii a apei brute). După cum se știe, principala sursă de apă a municipiului Timișoara este Canalul Baga – 70% din apa de la robinet provine din această sursă. O apă potabilă nedezinfectată corespunzător poate fi un focar de boli grave, în timp ce tocmai prezența clorului oferă garanția unei ape potabile sigure. Clorul este un element de siguranţă, iar furnizorii de apă sunt obligați să asigure prezenţa clorului rezidual liber în apă, în orice punct al reţelei de distribuţie. De asemenea, dozele de clor folosite în tratarea apei potabile nu au efecte secundare asupra sănătății. Singurele probleme sunt legate de miros și de gust. Mai precizăm că apa potabilă din Timișoara este și a fost în pemanență în paramentri normali și nu prezintă niciun pericol pentru sănătate. Aquatim monitorizează permanent calitatea apei în reţeaua de distribuţie şi încadrarea acesteia în normele legale”, a precizat Cristina Borca, şef Birou Comunicare și relații publice la Aquatim.

 

Friends Arena

Un comentariu

  1. Clorul ca clorul dezinfectează. Ok. Deşeurile şi gunoaiele aruncate în Behela care se revarsă în canalul Bega cine e responsabil de ele? Tot noi, ce le aruncăm, iar apoi ne văităm că miroase apa a clor. Nu țin partea nimănui , e incredibil cum în secolul actual ne infectăm singuri, iar apoi ne văităm. Râsul plânsul. Autorități nu există , nici pentru sancționare nici pentru luarea măsurilor corespunzătoare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*