Administrație

Primarul dezvăluie ce va prevedea noul contract de deszăpezire

Primarul dezvăluie ce va prevedea noul contract de deszăpezire

Într-o postare pe Facebook, primarul Timişoarei se plânge din nou că a moştenit de la fosta administraţie un contract dezavantajos pentru deszăpezirea oraşului. Nicolae Robu dă asigurări că în noul contract vor fi cuprinse toate străzile din Timişoara.

„Până acum, am făcut deszăpezirea pe baza contractului încheiat de fosta administrație. Groaznic contract! Bătaie de joc, pur și simplu, la adresa cetățenilor! Din fericire, cu excepția iernii 2012/2013, toate celelalte au fost blânde. Inclusiv aceasta, în care, totuși, a nins.

Ei bine, pregătim, acum, licitația pentru deszăpezirea în următorii ani. Iată câteva din exigențele pe care le vom avea:

–  fi incluse în contract toate cele 1.200 de străzi, nu doar 600, ca în contractul vechi

– firmele vor fi obligate să aibă mult mai multe utilaje și inclusiv utilaje de gabarit mic, pentru străzile înguste

– toate utilajele vor trebui să fie echipate cu sisteme de localizare GPS și monitorizate printr-o aplicație informatică ce va arăta pe harta orașului locul curent al fiecărui utilaj, viteza cu care se deplasează, dacă are lama lăsată sau nu; aceeași aplicație va arăta pe hartă, prin culori diferite, de câte ori au trecut utilajele pe fiecare stradă: niciodată, o dată, de două ori etc. Accesul la harta deszăpezirii îl vor avea toți cetățenii, de pe telefon sau de pe calculator”, a transmis, sâmbătă, primarul Nicolae Robu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*