Eveniment

VIDEO. Zeci de oameni evacuați din ansamblul Openville

VIDEO. Zeci de oameni evacuați din ansamblul Openville

S-a dat alarma la cea mai spectaculoasă clădire de birouri din Timișoara! Zeci de oameni au fost astăzi evacuați din ansamblul Openville de la Iulius Mall, din calea flăcărilor.

Din fericire, totul a fost scenariul unui exercițiu ISU. Societatea Servsting  împreună cu reprezentanții Iulius Mall au derulat, în intervalul orar 11.30-12.00 în clădirea United Business, un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în ipoteza izbucnirii unui incendiu.

Acțiunea a avut ca scop instruirea personalului de la Atos (furnizor internațional de servicii IT), şi Intel (producător mondial în domeniul tehnologiei), iar prin această intervenție să se cunoască aplicarea regulilor în cazul izbucnirii unui incendiu. “În cadrul acestui exercițiu s-a testat reacția personalului din clădirea UBC 1 în cazul unui incendiu. Evacuarea s-a făcut în timp util. Tot personalul s-a îndreptat către locul de evacuare indicat, unde s-a făcut prezența de către conducătorii locurilor de muncă, să se asigure că tot personalul s-a evacuat. La sfârșit s-a ținut o scurtă instruire despre modul de evacuare și utilizarea mijloacelor de primă intervenție. Sperăm că exercițiul să fie un real folos și personalul să conștientizeze necesitatea acestor instruiri”, a precizat Răzvan Vîlcu, specialist PSI, reprezentant Servsting.

Oamenii focului au verificat şi modul de reacţie al angajaților la semnalul de alarmă în caz de incendiu. Sub privirile pompierilor, la auzul semnalelor soneriei electrice, oamenii au ieşit din clădire. Astfel, aceștia au reuşit să evacueze clădirea într-un timp foarte scurt şi au realizat că în cazul producerii unui incendiu, pentru a-şi salva viaţa, trebuie să se autoevacueze imediat. “S-a dorit să se urmărescă modul de evacuare pe toate căile în această clădire foarte înaltă. Primele exerciții sunt întotdeauna foarte grele, pentru că oamenii sunt reticenți. Ne dorim să nu existe victime în caz real. Dorim ca oamenii să învețe, să cunoască modul de evacuare și de intervenție în caz de situații de urgență. Putem spune că pentru prima oară s-a desfășurat foarte bine. Oamenii trebuie să formeze o echipă și în situațiile reale”, a subliniat Florin Potârniche, specialist PSI, reprezentant Servsting.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*