Eveniment

Şapte migranţi din Kosovo, prinşi în urma unui pont dat de o firmă de taxi

Şapte migranţi din Kosovo, prinşi în urma unui pont dat de o firmă de taxi

Poliţiştii de frontieră de la Jimbolia au desfăşurat o acţiune pentru combaterea migraţiei ilegale în urma căreia au depistat şapte cetăţeni din Kosovo, care au încercat să  treacă ilegal frontiera din Serbia.

Cele şapte persoane au fost preluate de autorităţile sârbe în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

Joi, acţionând în baza unor informații  primite de la o firmă de taximetrie, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, pe ruta Grabaţ – Jimbolia, au fost depistate trei taximetre în care se aflau ca pasageri şapte cetăţeni străini.

Având suspiciuni cu privire la prezența în zona de frontieră, cei în cauză au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări. Astfel, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt șapte cetăţeni din Kosovo, toți bărbați, având vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani.  Bărbaţii nu aveau documente valabile pentru trecerea frontierei şi au declarat ca au încercat să treacă ilegal din Serbia pentru a ajunge în Elveția.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cele șapte persoane au fost preluate de către autorităţile de frontieră sârbe în baza acordului de readmisie, in vederea continuării cercetărilor.

“Pornind de la acest caz, recomandăm încă o dată cetăţenilor care desfăşoară activităţi de transport şi taximetrie să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 0219590”, a transmis, vineri, inspector principal de poliţie Petre-Ionuţ Nicola, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş.

Foto: arhivă

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*