Administrație

Județul Timiș are mari șanse să fie traversat de o nouă autostradă

Județul Timiș are mari șanse să fie traversat de o nouă autostradă

Județul Timiș are mari șanse să fie traversat de o nouă autostradă. Un protocol de colaborare cu județele Satu-Mare, Bihor și Arad a fost semnat astăzi de către reprezentanții CJ Timiș.

Via Carpatia este un traseu rutier european aflat în stare de proiect, care va face legătura între Marea Baltică și Marea Neagră. Traseul va începe în Lituania, iar apoi continuă în Polonia, Slovacia și Ungaria prin Miskolc – Debrecen.“Vă anunț cu bucurie că am semnat în numele Consiliului Județean Timiș un protocol de colaborare cu județele Satu-Mare, Bihor și Arad pentru a susține la nivel național și european demersurile necesare implementării proiectului “Via Carpatia”, precum și pentru asigurarea unei asistențe tehnice în sprijinirea acestui coridor european strategic. Pentru județul Timiș proiectul ar aduce mari beneficii economice și ar impulsiona schimburile comerciale cu celelalte zone de pe traseul autostrăzii, ceea ce ar genera locuri de muncă, dezvoltarea comunităților, în final, bunăstare”, a anunțat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Pe teritoriul României traseul va avea două direcții, una spre portul Constanța, pe ruta Oradea – Arad – Timișoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Pitești – București – Constanța și una spre frontiera româno-bulgară la viitorul pod peste Dunăre de la Calafat-Vidin, pe ruta Oradea – Arad – Timișoara – Lugoj – Drobeta Turnu Severin – Vânju Mare – Calafat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*