Educație

Polițiștii locali din Timișoara, din nou printre băncile cu elevi

Polițiștii locali din Timișoara, din nou printre băncile cu elevi

Polițiștii locali au susținut lecții de prevenire la școlile repartizate din Timișoara, elevii și cadrele didactice fiind foarte interesați de subiectul privind efectele substanțelor psihoactive.

Polițiștii locali au continuat în această săptămână susținerea de lecții de prevenire în rândul elevilor, activitate care se desfășoară periodic, la cele nouă școli din 12 locații aflate sub supravegherea Poliției Locale Timișoara, așa cum este stabilit la nivelul colaborării dintre forțele din cadrul sistemului integrat de ordine și siguranță publică și Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Printre temele discutate cu elevii, dar și cu cadrele didactice de la Liceul Nikolaus Lenau, Școala Rudolf Walther, Școala Generală nr. 4 de pe strada Jules Verne și Școala Generală nr. 1 de pe strada Comănești a fost și problema consumului de substanțe cu efect psihoactiv, un fenomen tot mai întâlnit în rândul tinerilor. Astfel, polițiștii locali le-au explicat elevilor ce sunt aceste substanțe și la cine să ceară sprijin în cazul intră în contact cu persoane care le pot oferi astfel de substanțe, dar și care sunt posibilele efecte ale consumului acestora. Elevii, dar și cadrele didactice, au fost foarte interesați de aceste subiecte deoarece tot mai des se aude despre existența unor astfel de substanțe în mediul tinerilor.

”Numai anul trecut polițiștii locali au depistat, pe străzile orașului, un număr de 79 de persoane care consumau produse care conțineau substanțe cu efect psihoactiv. Totodată, cu elevii din clasele primare s-a discutat diverse cazuri și situații cu care se pot confrunta, polițiștii locali explicându-le copiilor cum pot să le prevină, referindu-ne aici la cazuri de violențe, furturi, dar și problematică pe linie de conduită rutieră, norme de conduită civică și protecția mediului. Lecțiile de prevenire sunt susținute periodic, pe lângă prezența polițiștilor locali la intrările și ieșirile de la cursuri ale elevilor pentru a preveni comiterea de acte și fapte de natură contravențională sau infracțională”, au concluzionat reprezentanții oamenilor legii.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*