Administrație

Ora Pământului, sărbătorită la Timişoara. Vezi programul!

Ora Pământului, sărbătorită la Timişoara. Vezi programul!

Timişoara, „Capitala Earth Hour România”, în anul 2013, sărbătoreşte Ora Pământului sâmbătă, 24 martie, între orele 20.30-21.30, în colaborare cu WWF ROMÂNIA, alături de cetăţeni, organizaţii, instituţii şi oraşe de pe întreg globul.

Mesajul şi îndemnul pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruieşte naturii energia ta”.

În urmă cu 10 ani, la Sydney, Australia, a avut loc cea mai mare mișcare de mediu din istorie, inițiată de WWF. De-atunci, în fiecare an, milioane de cetăţeni sărbătoresc Ora Pământului şi atrag atenţia asupra impactului pe care acţiunile oamenilor îl au asupra mediului.

Cetăţenii sunt invitaţi să stingă luminile și să petreacă o oră în aer liber, la o plimbare prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii, să protejeze natura, să recicleze, să folosescă mai mult sursele regenerabile de energie şi să încerce să-şi schimbe obiceiurile de consum.

Pentru a marca Ora Pământului 2018, municipalitatea timişoreană, prin Casa de Cultură, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Societatea Română pentru Astronomie Culturală organizează în Piaţa Libertăţii, cu începere de la orele 20.00, o diversitate de evenimente. Astfel, la ora 20.00, vor fi montate 10 telescoape astronomice prin care vizitatorii vor putea observa bolta cerească.

Între orele 20.00 și 21.00 vor fi prezente coruri de copii din cadrul programului național Cantus Mundi.

De la ora 21.00 pana la 22.00 Peregrinii, împreună cu Deep 6 Project, vor susține spectacolul Ignem Terrae, un moment artistic ce va îmbina dansul cu focul.

Ora Pământului are scopul de a trage un semnal de alarmă privind amplitudinea actuală a efectelor încălzirii globale, de a sublinia necesitatea efortului susţinut pentru reducerea poluării planetei, evenimentul fiind şi un mijloc de promovare a soluţiilor „verzi”, de combatere a schimbărilor climatice, de transmitere către cetăţenii Timişoarei a unui mesaj ecologic şi de conştientizare a societăţilor comerciale, instituţiilor şi cetăţenilor asupra adoptării unei conduite ecologice, în vederea gospodăririi durabile a resurselor energetice – resurse neregenerabile şi epuizabile.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*