Administrație

ABAB a semnat contractele de lucrări pe râul Nădrag şi pârâurile Valea Mare-Boşneag

ABAB a semnat contractele de lucrări pe râul Nădrag şi pârâurile Valea Mare-Boşneag
Adora Beauty

Autorităţile locale şi judeţene din Timiş şi Caraş-Severin au marcat Ziua Mondială a Apei. Cu acest prilej, au fost semnate două proiecte în valoare de aproape 35 de milioane de lei, în lupta cu inundaţiile în Spaţiul Hidrografic Banat.

Unul dintre proiecte vizează regularizarea pârâului Nădrag şi a afluenţilor, la confluenţa cu râul Timiş, în judeţul Timiş. Lucrările hidrotehnice propuse vor fi amplasate în Bazinul Hidrografic Timiş pe cursul pârâului Nădrag şi pe cursul pârâului Cornetu. Termenul de execuţie este de 36 luni, iar valoarea se ridică la peste 17.170.000 lei.

Celălalt proiect vizează regularizarea pârâurilor Valea Mare şi Boşneag lângă Moldova Nouă, în Caraş-Severin. Lucrările completează şi pune în siguranţă lucrările existente. Termenul de execuţie este de 24 de luni, iar suma investită este de peste 15.600.000 lei.

Împreună cu domnul prefect al județului Caraș Severin am efectuat zilele trecute o vizită la polderul de la Gherteniș, care practic ne apără de inundații în zona Gătaia. A fost un eveniment inedit, mai ales pentru o femeie, am urcat pe acel dig și l-am văzut în totalitate împreună cu colegii de la ISU, ABAB. Este foarte bine întreținut acel polder, noi monitorizăm în continuare situația zăpezii de pe Semenic și lacul Secu. Deocamdată nu sunt probleme în Timiș, chiar dacă suntem pe cod galben”, a transmis Eva Andreaș, prefectul județului Timiș.

Colaborarea este foarte bună cu județul Timiș. Apele vin de la noi spre dumneavoastră, dar promitem să facem tot ce putem ca să nu vă inundăm. Vă mulțumim pentru proiectele semnate azi. Să înaintați cu cât mai multe proiecte, pentru că asta ne ajută pentru a scăpa de pericolele inundațiilor”, a spus prefectul județului Caraș Severin, Matei Lupu.

Avem vești bune, am evoluat din 2015-2016, când fondul de investiții era în jur de 7 milioane, am avut anul trecut 28 de milioane lei, bani alocați de Ministerul Apelor către noi. Anul acesta avem 46 de milioane lei, cea mai mare sumă din țară. Am semnat azi două proiecte. Unul pe zona Nădrag, o zonă fiebinte la ora actuală, și al doilea proiect este pe Valea Boșneagului, în zona Moldova Nouă. A fost pornit acest proiect, și este unul de suflet. Acestea sunt doar două din cele 16 care se deruleaza în spațiul hidrografic al Banatului”, a precizat Titu Bojin, șeful ABA Banat.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*