Administrație

Peste 10 mii de elevi din Timișoara vor primi burse totale de 1,6 milioane de euro

Peste 10 mii de elevi din Timișoara vor primi burse totale de 1,6 milioane de euro

Consiliul Local al Municipiului Timișoara a votat un proiect de hotărâre prin care 10.764 elevi vor beneficia de burse, de diferite tipuri, dar și de premii pentru rezultate deosebite obținute la olimpiade. Valoarea acestora se ridică la circa 1,6 milioane de euro.

Marți, 20 martie, în ședința de plen a Consiliului Local al Municipiului Timișoara a fost votat proiectul de hotărâre prin care 10.764 elevi vor fi recompensați pentru că au avut rezultate bune la învățătură sau pentru că au participat la olimpiade. Anunțul a fost făcut de city-managerul Timișoarei, Robert Kristof, pe o rețea de socializare.

”În ședința de Consiliu Local al Municipiului Timișoara a fost votat proiectul de hotărâre prin care 10.764 elevi vor fi recompensați pentru că au avut rezultate bune la învățătură sau pentru că au participat la olimpiade. Bursele sunt de mai multe tipuri: de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social. Mai multe detalii despre numărul de burse acordate, perioada și cuantumul, puteți să analizați în imaginea atașată. Educația a fost, este și va fi o prioritate pentru Primăria Municipiului Timișoara, acest lucru fiind evidențiat și prin faptul că alocăm cu aproape 2000 de burse mai mult decât în anul anterior”, a anunțat Robert Kristof pe Facebook.

City-managerul Timișoarei a mai precizat că burse totalizează o valoare de aproximativ 1,6 milioane de euro.

Conform tabelului anexat proiectului de hotărâre, cei 7.522.400 de lei au fost împărțiți în:

– 306 burse de performanță a câte 100 de lei pe lună (pe o perioadă de 9 luni);
– 8.960 burse de merit a câte 75 de lei (pe o perioadă de 9 luni);
– 1.266 burse de ajutor social a câte 70 de lei pe lună (pe o perioadă de 12 luni).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*