Educație

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, întâlnire cu studenții de la USAMVB

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, întâlnire cu studenții de la USAMVB

Eveniment important, astăzi, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului. Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, s-a întâlnit cu studenți care au părinți plecați la muncă în străinătate, pentru a afla de cât timp sunt plecaţi părinţii, care sunt greutăţile pe care le întâmpină şi ce aşteptări au ei de la stat.

Apoi, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a discutat cu mai mulți consuli. Aceasta a declarat că aşteaptă sprijinirea tinerilor care pleacă din ţară în înţelegerea drepturilor şi obligaţiile pe care le au dacă merg în străinătate ca turişti, studenţi sau muncitori.

Totodată, Natalia Intotero a participat  în Aula Magna la o dezbatere pe tema proiectului „Internationalisation Ambassadors”, iar la final a fost semnat un protocol de colaborare între USAMVB și Guvernul României. „Este un eveniment ce poate fi dat ca exemplu pentru întreaga țară. Sunt 164 de studenți străini care studiază aici în cadrul universității, din 21 de țări. Cred că fiecare dintre ei în parte poate fi ambasadorul României peste hotare, așa cum fiecare român de pretutindeni este ambasadorul României (…) Am făcut un apel la dânșii (reprezentanții consulari) pentru a ne fi parteneri în proiectele pe care derulam în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Unul din aceste proiecte este campania Siguranța acasă, siguranță în lume, pe care intenționăm să o derulăm împreună cu ministerele de resort”, a explicat Natalia Intotero, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

 

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*