Cultură

Degețica vine la Teatrul „Merlin” de Ziua Mondială a Teatrului de Păpuşi

Degețica vine la Teatrul „Merlin” de Ziua Mondială a Teatrului de Păpuşi

În anul 2000, la Magdeburg, în Germania, s-a desfăşurat al XVIII-lea Congres al Uniunii Internaţionale a Marionetiştilor. Atunci și acolo s-a născut ideea unei zile a teatrelor de păpuşi şi animaţie. Doi ani mai târziu, în Atlanta, Statele Unite ale Americii, s-a ales data de 21 martie ca Zi Mondială a Teatrului de Păpuşi.

De Ziua mondială a teatrului de păpuşi, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timişoara prezintă în faţa publicului spectacolul „Degețica” în regia Alinei Hiristea.

Pe plan mondial, începând cu anul 2001, în data de 20 martie se sărbătorește Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, la inițiativa Asociației Internaționale de Teatru pentru Copii și Tineret (ASSITEJ), prilej cu care teatrul a prezentat publicului spectacolul „Ariciul”, regia artistică Dio Zoltan.

Luna martie reprezintă o triplă aniversare a teatrului, deoarece data de 27 martie este declarată Ziua Mondială a Teatrului, un prilej de sărbătorire a Teatrului în nenumăratele sale forme. Cu această ocazie, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” va juca spectacolul „Ariciul”, regia artistică Dio Zoltan, încasările fiind donate artiștilor aflați în suferință, prin intermediul campaniei „Artiștii pentru artiști”, organizată de UNITER.

Semnificațiile acestor evenimente nu se opresc la simple sărbătoriri, ci reprezintă un demers extrem de important: alfabetizarea teatrală prin asigurarea accesului a cât mai multor copii, tineri sau adulți în sala de spectacol, pentru că niciodată nu este prea târziu să tragem cortina care ne acoperă ochii și să rezonăm cu un alt univers, cu siguranță magic.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*