Social

Ocupi cu nesimțire locul de parcare destinat persoanelor cu dizabilități? La Timișoara plătești scump!

Ocupi cu nesimțire locul de parcare destinat persoanelor cu dizabilități? La Timișoara plătești scump!

Polițiștii locali din Timișoara au demarat o nouă acțiune de atenționare a șoferilor pentru a nu mai parca vehiculele pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități sau rezervate de instituții.

Lipsa bunului simț de care dau dovadă sute de șoferi aflați zilnic în traficul din Timișoara i-a determinat pe polițiștii locali să-și îndrepte atenția spre cei care opresc și staționează autovehiculele pe locurile de parcare rezervate pentru diferite activități sau pentru persoanele cu dizabilități, marcate și semnalizate corespunzător.

Numărul sesizărilor din partea cetățenilor referitoare la aceste aspecte a crescut vertiginos în ultima perioadă, de fiecare dată polițiștii locali efectuând verificări și luând măsurile legale care se impun. Astfel, de la începutul acestei luni au fost aplicate un număr de 121 sancțiuni contravenționale pe această linie, sancțiunile fiind, conform OUG 195/2002, între 435 lei și 580 lei și trei puncte penalizare la permis. Cele mai multe probleme de acest gen au fost semnalate în zone precum Martir Elena Nicoară, Pepinierei, Bdul Revoluției, Dr. I. Mureșan, Calea Sever Bocu, Calea Torontalului, dar și Regele Ferdinand, Piața Huniade, FC Ripensia, N. Lenau.

Tot la acest capitol se încadrează și staționarea pe locurile destinate unor activități sau rezervate de anumite instituții, fiind sesizată parcarea de autoturisme pe locurile rezervate Ambulanței Spitalului de Psihiatrie de pe str. Corbului, Clinicii de Dermatologiei de pe str. Daliei, Direcției de Sănătate Publică, de la str. 20 Decembrie sau Consulatului German de pe str. Gen. H. Berthelot.

”Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a nu periclita deplasarea cu autovehiculele și staționarea în locurile special amenajate a persoanelor cu dizabilități, dovedind astfel că ne aliniem la țările civilizate și îi respectăm pe semenii noștri cu nevoi, dar și pentru a evita astfel aplicarea de sancțiuni contravenționale. Verificările pe această linie continuă”, amintesc reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*