Auto-Moto

Upgrade în clasa business pentru noul Audi A6 Sedan

Upgrade în clasa business pentru noul Audi A6 Sedan

Cu noul A6, Audi prezintă cea de-a opta generație sedan de succes și aduce numeroase inovații acestui segment. Din punctul de vedere al digitalizării, al confortului sau al sportivități, Audi A6 este un model cu linii elegante din clasa de lux. Sistemul cu răspuns tactil MMI complet digital asigură o funcționare intuitivă. Soluțiile avansate de conectivitate și asistență demonstrează inteligența de configurare în rețea. Interiorul adoptă în mod sistematic digitalizarea și reprezintă un punct de referință în segmentul său. Suspensia combină confortul la rulare și stabilitatea ridicată cu sportivitatea sporită. Toate motoarele au un sistem hibrid ușor în echipare standard pentru confort și eficiență.

Toate motoarele de pe noul A6 vin cu noua tehnologie hibridă ușoară a Audi. Aceasta include un starter cu alternator cu curea (BAS) care funcționează împreună cu o baterie litiu-ion. Audi A6 poate rula între 55 și 160 km/h. Funcția start-stop cuplează la viteze de până la 22 km/h. Motorul este repornit din staționare în mod predictiv imediat ce vehiculul din fața noului A6 începe să se miște. În timpul decelerației, BAS recuperează până la 12 kW de energie. În conducerea în lumea reală, tehnologia MHEV reduce consumul de combustibil cu până la 0,7 litri la 100 de kilometri.

Direcția dinamică integrală este o componentă cheie pentru această agilitate și manevrabilitate. La puntea din spate, o transmisie cu arbore rotește roțile până la 5 grade. La viteză redusă, rotile se rotesc in direcția opusă față de roțile din față, crescând astfel agilitatea modelului A6 și reducând cercul de întoarcere cu până la 1.1 metri până la 11.1 metri. Toate acestea fac manevrarea ușoară in ciuda lungimii exterioare de aproape cinci metri a sedanului. La viteze mari, roțile se rotesc în aceeași direcție, optimizând astfel stabilitatea atunci când rulați în linie dreaptă sau la schimbarea benzilor. Astfel, A6 oferă suplimentar șoferului o stabilitate liniară la viteză mare exemplară.

Ca parte a lansării pe piețele europene, Audi oferă noul A6 cu două motoare puternice, fiabile – un motor diesel și unul cu benzină. Motorul cu benzină, un 3.0 TFSI V6, accelerează sedanul din clasa business de la 0 la 100 km/h in 5,1 secunde cu 250 kW (340 CP) și cuplu de 500 Nm, viteza maximă fiind limitată electronic de 250 km/h. Motorul 3.0 TDI cu 210 kW (286 CP) produce performanțe similare furnizând un cuplu de 620 Nm la arborele cotit. În timp ce modelul 3.0 TDI este asociat cu un sistem tiptronic cu opt trepte, modelul 3.0 TFSI este cuplat în mod standard cu un sistem S tronic cu șapte rapoarte. Cele două motoare sunt echipate în mod standard cu sistemul de tracțiune integrală quattro, al cărui design variază în funcție de configurația specifică. În combinație cu sistemul tiptronic, acesta este dotat cu diferențial central cu auto-blocare; în paralel cu sistemul S tronic, caracteristicile de configurare oferă o tehnologie ultra mai eficientă, care activează întotdeauna unitatea de tracțiune spate instantaneu ori de câte ori este necesar. Toate schimbătoarele de viteze sunt automate.

În combinație cu transmisia tiptronic, diferențialul sportiv opțional oferă modelului A6 o manevrare mai dinamică, distribuind în mod activ puterea între roțile din spate. La fel ca sistemul de direcție dinamic, amortizarea controlată și suspensia pneumatică adaptivă, acesta este integrat în funcția de comandă a platformei electronice a șasiului. Aceste sisteme sunt strâns legate în rețea pentru o precizie inovatoare. Șoferul poate selecta diferite profiluri de conducere prin intermediul sistemului de selectare a acționării Audi – opțiunile ample de la confort șa sport sunt și mai pronunțate decât la modelul deja lansat.

Designul sistemului de iluminat accentuează caracterul tehnic al modelului A6. Audi oferă farurile în trei versiuni diferite. La versiunea premium, farurile HD Matrix LED, cele cinci linii orizontale formează semnătura luminii pe timp de zi; acestea subliniază lățimea părții frontale. Deasupra lor sunt modulele pentru fază scurtă care arată ca niște pupile. În mod opțional, semnătura de lumină a lămpilor din spate este alcătuită dintr-o singură linie orizontală și nouă segmente verticale pentru fiecare unitate; lampa de frânare umple zonele dintre ele. Indicatorul dinamic este inclus în echipamentul de ultimă generație. La deblocarea și blocarea ușilor, funcția cu impuls pentru sosire și plecare de acasă aduce în prim plan combinația de design și tehnologie care este semnul distinctiv al Audi.

Audi oferă două pachete de iluminat interior diferite: pachetul de iluminare ambientală și pachetul de iluminare ambientală de contur. Ambele animă subtil spațiul, volumul și materialele. Iluminatul ambiental face ca tabloul de bord și consola centrală să pară că plutesc. Iluminatul de contur reproduce liniile clare ale arhitecturii interioare și poate fi setat la 30 de culori diferite.

Noul Audi A6 va ieși de pe linia de asamblare din Neckarsulm și va fi lansat pe piața la mijlocul anului 2018.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*