Național

Fostul ministru al sănătăţii, Vlad Voiculescu: Vă rog, nu mai dați șpagă în spitale!

Fostul ministru al sănătăţii, Vlad Voiculescu: Vă rog, nu mai dați șpagă în spitale!
Adora Beauty

Fost ministru al sănătății în guvernarea Cioloș, Vlad Voiculescu, a lansat un apel către românii care au nevoie de asistență medicală specializtă și utilizează sistemul public de sănătate, solicitând ”eradicarea flagelului numit șpagă sau plic”.

E bine cunoscut faptul că la spitalele de stat din România, salariile mici încasate de personalul medical au ”ajutat” la extinderea fenomenului de șpagă pentru medici, anesteziști, asistente sau infirmiere. Acum, după ce salariile din sănătate au crescut, ba chiar au explodat la unele categorii, fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu îndeamnă românii, prin intermediul paginii sale de pe o rețea de socializare, să nu mai ofere șpagă atunci când merg la spitale.

”Dincolo de bulibășeala creată de doamna Olguța & Co. în sistemul sanitar și de noile inechități create de legislația proastă promovată de PSD-ALDE, creșterile succesive ale veniturilor din acest domeniu trebuie să coincidă cu eradicarea flagelului numit ȘPAGĂ sau PLIC. Nu doar pentru că este INUMAN și DISCRIMINATORIU față de cei mai vulnerabili oameni din societatea noastră – cei săraci care ajung la spital, nu doar pentru că este DEZONORANT și de neacceptat atât pentru pacient cât și pentru medic/asistentă/infirmieră/brancardier, nu pentru că este ILEGAL, indiferent dacă este primit înainte sau după intervenție/tratament, ci pentru că felul în care arată și funcționează astăzi sistemul sanitar este și rezultatul CORUPȚIEI din sistem, al cărei simbol este chiar acest mic, acest nenorocit plic. Vă rog, nu mai dați șpagă în spitale! Dacă vi se cere, sunați aici: 0800.806.806 (hotline anticorupție în spitale lansat în 2016)”, a scris Vlad Vocilescu pe pagina sa de Facebook.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*