Cultură

Vrei să afli noțiuni despre restaurarea clădirilor istorice din Timișoara? Înscrie-te la curs

Vrei să afli noțiuni despre restaurarea clădirilor istorice din Timișoara? Înscrie-te la curs
Adora Beauty

Timișorenilor li se oferă oportunitatea de a afla noțiuni despre Restaurarea Clădirilor Istorice. Este vorba despre un curs gratuit, introductiv, care se va derula pe parcursul a zece ședințe a câte două ore. Două din cele 10 ședințe vor fi cu scop practic: în incinta Muzeului Satului și în zona istorică a orașului Timișoara. Opțional, la sfârsitul cursului se va organiza o excursie în țară la obiective istorice reabilitate și în șantiere de reabilitare.

Scopul este de a încuraja cât mai multe persoane să descopere și să aprecieze patrimoniul cultural al Timișoarei. Anul 2018 este Anul European al Patrimoniului Cultural, declarat prin decizia Parlamentului European şi a Consiliului. Anul va fi marcat de o serie de inițiative și evenimente care vor avea loc în toată Europa, pentru a le permite cetățenilor să se implice și să se apropie mai mult de patrimoniul lor cultural. Patrimoniul cultural ne modelează personalitatea și viața de zi cu zi.“Cursul este gratuit, dar rugămintea noastră este de a susține prin donații activitățile Asociației Trei Compas, activități orientate în sprijinul copiilor și persoanelor cu dizabilități”, transmite inginer Marius Dan Pascariu, formator, specialist în reabilitarea monumentelor istorice.

Marius Dan Pascariu conduce şi activitatea unui ONG care vine în sprijinul copiilor cu dezabilităţi.“Inițiativa organizării cursului a venit pentru că partea aceasta de reabilitare a clădirilor istorice, a monumentelor, se pierde. Spun asta și din punct de vedere al meseriei mele, dar și din ce observ în jur. Eu m-am gândit că nu ar fi rău să împărtășesc și celorlalți aceste noțiuni de practică. Am ales locația potrivită, la Muzeul Satului, pentru că are și câteva exemple de arătat cursanților. M-am gândit să nu cer bani, dar fiecare poate să doneze cât dorește. Sunt oameni care chiar doresc să participe la cursuri, dar nu își pot permite financiar”.

Cursurile vor avea loc în fiecare joi, în perioada 12 aprilie -14 iunie. Locație: Muzeul Satului Bănățean, Str. A. Imbroane Nr. 3.

Cursul va fi structurat astfel: Introducere, Generalități, Conservare,          Restaurare, Reabilitare,           Refuncționalizare, Principii, Proiectare, Execuție, Materiale de construcții, Piatră, Argilă, Lemn, Var, Metal, Mortare, Structură, Fundații, Pereți, Planșee, Scări, Balcoane și cursive, Fațade, Acoperiș, Structură, Învelitori, Tâmplării, Componente artistice.

Persoanele care doresc să se înscrie aici: https://www.facebook.com/CRRRTM/ sau la telefon 0752124791.

Program

12 aprilie, ora 17:00 – 19:00

19 aprilie, ora 17:00 – 19:00

26 aprilie, ora 17:00 – 19:00

3 mai, ora 17:00 – 19:00

10 mai, ora 17:00 – 19:00

17 mai, ora 17:00 – 19:00

24 mai, ora 17:00 – 19:00

31mai, ora 17:00 – 19:00

7 iunie, ora 17:00 – 19:00

14 iunie, ora 17:00 – 19:00.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*