Eveniment

Doi sârbi, amendaţi la Timişoara. De ce nu au voie trei luni să intre în România

Doi sârbi, amendaţi la Timişoara. De ce nu au voie trei luni să intre în România
Adora Beauty

Polițiștii de imigrări din Timiș au depistat doi tineri, din Serbia, care nu au părăsit teritoriul teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceștia au fost sancționați contravențional și obligați să părăsească țara în termen de 15 zile. Totodată, față de cei doi străini a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul României, pentru o perioadă de 3 luni.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări-Serviciul pentru Imigrări al județului Timiș au desfășurat, miercuri, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a cetățenilor străini, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, au fost depistați, în Timișoara, doi tineri în vârstă de 23, respectiv 29 de ani, ambii din Serbia, care nu mai aveau drept de ședere pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat că cetățenii străini au intrat legal în România, însă, la expirarea perioadei de ședere, nu au părăsit țara.

Ca urmare a celor constatate, cei doi străini au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 600 de lei fiecare, iar pe  numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Totodată, la ieșirea din țară, va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 3 luni, în conformitate cu precederile O.U.G. nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

„Facem apel la cetăţenii străini de pe raza judeţului, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Timiş, din Timişoara, strada Andrei Mocioni nr.8-10, la telefon 0256-402475, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro”, au transmis, joi, reprezentanţii Serviciului de Imigrări.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*