Administrație

Traian Stancu:“Investițiile în deponeul Ghizela vor face ca mirosul neplăcut să dispară”

filtrele pentru mirosuri

Se fac investiții serioase, de sute de mii de euro, pentru a-i scăpa pe cetăţenii din localităţile limitrofe de mirosul urât care vine de la deponeul de la Ghizela. Reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș continuă lupta cu mirosul cauzat de deponeul care le dă bătăi de cap locuitorilor.

Astfel că autorităţile județene încearcă să găsească o soluție în acest sens. Una dintre probleme este levigatul, lichidul care se scurge din deșeurile depozitate şi care nu pot fi procesate în totalitate de stația de epurare. Acest levigat se produce din cauza selectării proaste a deșeurilor. Președintele ADID Timiș, Traian Stancu, s-a aflat zilele trecute la București, într-o vizită de lucru. Investiția în filtrele pentru mirosuri va diminua izul de gunoi.“Săptămâna trecută am avut o deplasare la București pentru a vedea o instalație de filtrare a gazelor urât mirositoare din cadrul deponeurilor deșeuri. Am văzut instalația, 95-98% din mirosurile vor fi anulate prin acea instalație de filtrare”, a precizat Traian Stancu, președintele ADID Timiș.

Reamintim, stația de levigat a fost finalizată în această iarnă în ceea ce privește mărirea capacității. Investiția în filtre și sistemul care va reduce substanțial mirosul neplăcut degajat de deșeuri este de 212.000 euro.“CJ Timiș are banii proveniți dintr-un fond de rulment, deci nu sunt bani cheltuiți din bugetul CJ. E un fond separat pe care îl alimentăm din colectarea deșeurilor. Obiectivul nu este foarte scump, ținând cont de ce poate face, pentru că se ridică la peste 200 mii euro toată instalația cu filtru cu tot. Este o instalație modernă, de ultimă generație, are o întreținere destul de ieftină comporativ cu sistemele mai vechi, ceea ce va face să nu cheltuim prea mulți bani pe durata funcționării acestei instalații. Are niște consumabile care în acest caz sunt cele mai ieftine și cel mai ușor de înlocuit. Eu îmi doream ca până în iunie să montăm această instalație. Îmi doresc să se întâmple acest lucru, dacă nu până la sfârșitul anului vom pune în funcțiune această instalație. Repet, mi-aș dori să fie luna iunie ca cetățenii din zona deponeului să nu mai fie nevoiți să suporte acele mirosuri”, a explicat președintele ADID Timiș, Traian Stancu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*