Sănătate

La Arad se va construi un complex pediatric

La Arad se va construi un complex pediatric

Un spital nou pentru copii se va construit în municipiul Arad. Investiția este derulată de Consiliul Județean Arad, iar clădirea va avea șapte etaje.

Noul Complex Pediatric din Arad va fi realizat cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii, circa 35 de milioane de euro, şi de la Consiliul Județean Arad, aproximativ 6 milioane de euro. Contractul pentru studiul de prefezabilitate a fost semnat astăzi, anunţă preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca.

„Am semnat două contracte importante, ambele în domeniul de sănătate. Primul vizează servicii de proiectare privind modernizarea Secției de Cardiologie, o investiție ce se va realiza din fonduri transfrontaliere. Al doilea este legat de studiul de prefezabilitate la noul Complex Pediatric. Cu prilejul semnării contractului pentru aceste documentații tehnice, am adus la aceeași masă toți factorii implicați în proiect pentru a discuta toate aspectele și toate problemele pe care medicii le puteau ridica. Voi organiza astfel de întâlniri de fiecare dată când este cazul pentru ca, odată construcția pornită, să vorbim cu toții aceeași limbă”, a declarat Iustin Cionca.

Noul Complex Pediatric va cuprinde secţiile de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie, Chirurgie Infantilă, Pediatrie şi se va construi în curtea Spitalului Judeţean. Construcţia va avea circa 20.000 m2, pe 7 nivele (demisol+P+5).

Sursa: Radio Timişoara

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*