Eveniment

Marți, 13. Ziua informării preventive

Marți, 13. Ziua informării preventive
Adora Beauty

Pentru că este „MARȚI 13”, pompierii marchează Ziua Informării Preventive. Sub sloganul ‘Preveniţi ghinionul!’, se desfășoară activităţi informativ-educative pentru conştientizarea diverselor pericolelor care pot fi prevenite.

Anual, în România sunt înregistrate peste 5.500 incendii la locuinţe. Pe lângă pagubele însemnate, acestea produc şi aproape 700 victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinţe sunt coşul de fum defect sau necurăţat – 34%, instalaţii electrice defecte sau improvizate – 22%,  mijloacele de încălzire – 17% şi fumatul şi focul deschis -13% .

Detașamentele de salvatori din țară își deschid porțile pentru cei care vor să descopere amănunte despre activitatea luptătorilor cu focul. Anual, mii de incendii produc pagube materiale însemnate, iar de multe ori oamenii devin victime ale flăcărilor.

Cele mai frecvente cauze sunt coșul de fum defect sau necurățat, instalații electrice defecte sau improvizate, fumatul și focul deschis și mijloacele de încălzire.

IGSU a încheiat, în anul 2012, un parteneriat de colaborare cu E.ON România, intitulat „Împreună pentru siguranţă”, ale cărui principale obiective constau în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor. În baza acestei colaborări, cei doi parteneri au implementat deja la nivel naţional campaniile „F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt Catastrofale” şi  „R.I.S.C. – Siguranţa nu este un joc de noroc!”

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*