Social

Foto: Căldura scoate bicicliștii din case! Zeci de șoferi amendați pentru blocarea pistelor, la Timișoara

Foto: Căldura scoate bicicliștii din case! Zeci de șoferi amendați pentru blocarea pistelor, la Timișoara

Zeci de sancțiuni au fost aplicate într-o singură zi conducătorilor auto care au oprit sau staționat pe pistele special amenajate pentru bicicliști, la Timișoara. Polițiștii locali au rămas surprinși de numărul mare al șoferilor indisciplinați, în condițiile în care se știe că mii de timișoreni se deplasează pe două roți.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră continuă să acționeze pentru luarea măsurilor legale în cazul conducătorilor auto care opresc sau staționează pe pistele amenajate pentru bicicliști pe raza municipiului Timișoara, cu atât mai mult cu cât, odată cu încălzirea vremii, tot mai mulți timișoreni își repun în mișcare bicicletele, ca mijloc de deplasare.

Spre surprinderea oamenilor legii, în cursul zilei de ieri au fost aplicate un număr total de 31 sancțiuni numai pe această linie, dintre care 14 procese verbale fiind încheiate la fața locului, alte 17 urmând a se încheia ca urmare a aplicării de colante autoadezive. De asemenea, un autovehicul staționat pe pista de biciclete de pe strada Gheorghe Lazăr a fost ridicat împreună cu lucrătorii Societății de Drumuri Municipale.

Cele mai multe constatări au avut loc pe pistele pentru biciclete de pe străzile Paris, Gheorghe Lazăr, Eroilor de la Tisa, Sf. Ioan, Republicii. ”Poliția Locală atrage din nou atenția că sancțiunile prevăzute de OUG 195/2002 pentru astfel de fapte sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare. De asemenea, reamintim că bicicliștii sau ceilalți cetățeni pot sesiza la Poliția Locală dacă observă autoturisme parcate pe pistele special amenajate pentru circulația bicicletelor, fiind dedicat numărul de telefon 0356.913 special pentru astfel de aspecte”, anunță oamenii legii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*