Eveniment

Poliţiştii de la Rutieră au dat pese 600 de amenzi în weekend

Poliţiştii de la Rutieră au dat pese 600 de amenzi în weekend

În week-end, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 8  infracțiuni și au aplicat 658 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 35 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Duminică, în jurul orei 14.00, polițiștii Postului de Poliție Boldur au oprit pentru control pe raza localității Sacoșu Mare un ciclomotor condus de o tânără, de 18 ani.

În urma verificărilor în baza de date, polițiștii au constat că cea în cauza nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*