Cultură

Un festival îndrăgit revine la Timişoara

Un festival îndrăgit revine la Timişoara
Adora Beauty

Coordonat de Institutul Francez din România și susținut de Orange, Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj Très Court revine în forță în perioada 1–10 iunie 2018 în 20 de oraşe în România.

Acest festival, născut în Franța, reunește o competiție internațională, o selecție pentru copii și o selecție feminină și feministă. Sub eticheta Around the Très Courts Romania, organizăm în fiecare an competiţia românească: filme foarte scurte realizate în ultimii 2 ani în România. Este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale sau pentru cei care au pur şi simplu o idee genială pe care doresc să o arate lumii întregi să îşi demonstreze talentul. Singura condiţie impusă este ca durata filmului să nu depăşească 4 minute. Toate genurile sunt acceptate: ficţiune, documentar, animaţie, filme realizate cu telefonul mobil. Participarea este gratuită.

Cei care doresc să participe la competiţia românească sunt invitați să îşi trimită creațiile cinematografice foarte scurte direct prin e-mail la adresa trescourt@institutfrancais.ro, însoţite de câte un formular de înscriere completat, disponibil pe site-ul http://trescourt.com/ro/inscriere.

Data limită este 31 martie 2018!

În luna aprilie, un juriu format din specialişti ai audiovizualului, membri ai reţelei culturale francofone şi parteneri va selecţiona în jur de 20 de filme româneşti care vor alcătui selecţia Around the Très Court Romania 2018. Aceasta va fi proiectată în perioada 1–10 iunie 2018, alături de selecţia internaţională, în aproximativ 20 de oraşe din ţară participante la festival. Larga difuzare a festivalului Très Court în România este cel mai bun motiv pentru a participa în competiţie: filmele foarte scurte ajung la peste 7000 de spectatori din oraşe mici şi mari din toată ţara.

Filmele româneşti selecţionate se vor întrece pentru:

Marele Premiu – decis de Juriul festivalului

Premiul publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiecţie a Festivalului din România

Premiul OIF (Organizaţia Internaţională a Francofoniei) – decis de un juriu special

Marele Premiu și Premiul publicului constau în câte un trofeu și câte un smartphone 4G oferit de Orange.

Premiul OIF este decernat de Organizaţia Internaţională a Francofoniei celui mai bun film românesc care utilizează limba franceză şi/sau care abordează una dintre temele:

drepturile omului, pace şi democraţie

diversitate lingvistică şi culturală

dezvoltare solidară şi durabilă

educaţie şi formare

Regulamentul şi fişa de înscriere în festival, precum şi alte detalii sunt disponibile pe site-ul Très Court: www.trescourt.com/ro , secţiunea Înscriere. Actualitățile festivalului se regăsesc și pe pagina Facebook: https://www.facebook.com/foartescurt/

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*