Eveniment

Sute de vitezomani, amendaţi de Rutieră în Timiş

Sute de vitezomani, amendaţi de Rutieră în Timiş

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ şi au dat peste 670 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 227 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Astfel, au fost întocmite 13  dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate  685 sancţiuni contravenţionale, 227  dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 81  pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Au fost sancţionaţi şi 115 de pietoni care nu au respectat prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării  63  permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea limitelor legale de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor. Au fost retrase 21  certificate de înmatriculare.

CENTURA DE SIGURANŢĂ POATE SALVA VIAŢA!

Centura de siguranţă, acest accesoriu pe care, din păcate, mulţi conducători auto “uită” să îl folosească, constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere.

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

 

NU UITAŢI: VITEZA UCIDE!

Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic continuă să genereze multe accidente rutiere! Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă şi determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!

 

CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL ŞI ALCOOLUL SUNT INCOMPATIBILE!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*