Politic

Președintele ALDE Timișoara: “Peste 70% din bugetul Timișoarei e pentru primărie, nu pentru investiții”

Președintele ALDE Timișoara: “Peste 70% din bugetul Timișoarei e pentru primărie, nu pentru investiții”

Cu un buget de aproximativ 300 de milioane de euro primăria Timișoara  nu are de gând să aloce o sumă prea mare pentru investiții. Conform  președintelui ALDE Timișoara,  Ovidiu Sîrbu, sub 10% din totalul bugetului a fost folosit până acum de actualul primar pentru “marile” investiții.

Investițiile administrației locale există doar din vorbă nu și din fapte. Am făcut o scurtă analiză pe perioada 2013-2018, în anii de mandat al actualului primar. Conform analizei, urbea de pe Bega a beneficiat anual de un buget consolidat de aproximativ 300 de milioane de euro, din care pentru investiții și dezvoltare s-a folosit sub 10% din total. Un procent infim.Am să vă exemplific. Spre exemplu, costurile la pasajul Jiul s-au ridicat la aproximativ 4,8 milioane de euro, pasajul Michelangelo la 11 milioane de euro,  în timp ce proiectul Popa Șapcă la 9 milioane de euro. Acestea sunt marile proiecte cu care administrația locală se tot laudă de ani buni. Vrem să mai vedem și altceva. Vrem să știm în ce direcție se duc banii cetățenilor și de ce edilul șef a ales ca 70% din buget să meargă pe administrarea aparatului primăriei? Probabil că în felul acesta poate acorda salarii enorme acolo unde are interes. Fără supărare, dar putem lua exemplul cel mai recent și aici mă refer la cel al șoferului domnului primar, care este remunerat cu aproximativ o sută de milioane de lei vechi, în timp ce un șef serviciu are jumătate. 

Cu siguranță au fost cheltuieli de întreținere și reparații de-a lungul anilor, însă tot nu se justifică. Întreb și eu ca simplu cetățean: ”ce s-a făcut cu restul banilor?”. Îmi doresc să văd că acești bani au fost inteligent cheltuiți în folosul cetățenilor. Asta face un bun manager.  Ca să nu mai spun de reabilitările făcute prost și am să mă refer aici din nou la cel mai recent caz, Calea Șagului. Nu s-a topit bine zăpada și asflatul e plin de gropi, asta după ce s-a reparat în vara anului trecut”, a spus Ovidiu Sîrbu, președintele ALDE Timișoara.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*