Turism

Un an de „Povești în mișcare” la Timișoara

Un an de „Povești în mișcare” la Timișoara
Adora Beauty

În 25 februarie, programul Talk the Walk, sau spus pe românește Poveşti în mişcare, a împlinit un an de plimbări ghidate prin Timișoara, un an de tururi de descoperire a orașului și de oameni necunoscuți aduși laolaltă. Cele 7 evenimente realizate de-a lungul anului 2017 au adus împreună circa 150 de oameni care au avut parte de povești inedite despre orașul lor, de spații mai puțin cunoscute și explorate din Timișoara și ore bune din timpul liber petrecute frumos și cu folos.

În 2018 programul Talk the Walk continuă cu primul tur de primăvară în 11 martie, duminică, între orele 14.30 – 17.00. Talk the Walk # 8 care este dedicat în mod special Programului Științescu Timișoara și ne va purta pașii prin 3 spații marcate de știința apei dar și de comunitate, cărora trecerea timpului nu le-a tăiat nici din elan și nici din utilitate. În 11 martie, timp de aproximativ 2-3 ore ne vom direcționa atenția spre Turbina de Apă de pe Bega, cea mai veche hidrocentrală funcțională din Europa, spre fosta Uzină de Apă industrială de pe strada Mistral, dar și spre cartierul Plopi, care dăinuie de mai bine de 100 de ani și continuă să se dezvolte.

Înscrierile în turul Talk the Walk #8 – Ne plimbăm cu Științescu sunt gratuite și se fac telefonic la numărul 0799 518 728, sau pe adresa de e-mail talkthewalk.tm@gmail.com, până cel târziu vineri 9 martie, ora 12.00, în limita a 25 locuri, iar confirmarea de participare împreună cu detaliile complete despre tur se vor primi pe mail vineri 9 martie după ora 13.00.

Talk the Walk este un program organizat de Fundația Comunitară Timișoara și presupune ture domoale de mișcare, pentru cei ce iubesc plimbările, vor să socializeze și acceptă provocarea de a deveni turiști în orașul lor. Turele durează între 2-3 ore și acoperă un traseu prestabilit, în prezența unei gazde și a 2-3 povestitori dedicați, în timp ce socializarea și poveștile personale ale participanților legate de locul vizitat sunt încurajate la fiecare pas.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*