Social

Oraș de cinci stele, coșmar pentru persoanele cu dizabilități locomotorii

Oraș de cinci stele, coșmar pentru persoanele cu dizabilități locomotorii

Gândiţi-vă de două ori dacă parcaţi pe trotuare! Asociația “Ceva de Apus” trage un semnal de alarmă în privința șoferilor că nu este ușor pentru oamenii cu dizabilități locomotorii să treacă printre mașinile parcate anapoda.

Trotuare blocate de mașini parcate sau trotuare cu borduri prea înalte… Așa arată străzile din Timișoara, pe care trebuie să se descurce persoanele imobilizate în scaun cu rotile. Autoritățile promit multe, dar fac puțin. Unele zone din oraș, atât de accesibile și ușor de traversat pentru un om apt fizic, sunt ca niște munți extrem de greu de escaladat pentru persoanele care folosesc un scaun cu rotile.

Cei care folosesc un cărucior manual, întâmpină mai multe dificultăți. Și li s-a umplut paharul amărăciunii cu următoarele probleme: nu toate mijloacele de transport sunt dotate cu rampă de acces pentru cărucioare, bordurile sunt prea înalte pentru persoanele cu dizabilitate, unele trotuare sunt înguste, iar zonele pietruite din oraș le dau dureri de cap.“Vă rugăm frumos nu parcaţi pe trotuare. Dacă mai sărim bordura cu un scaun rulant obișnuit, cu unul electric trebuie să ne întoarcem până la capătul trotuarului să putem coborî, iar apoi trebuie să mergem pe stradă/liniile de tramvai să putem ocoli mașina parcată”, transmit reprezentanții Asociației “Ceva de Spus”.

(Foto: Facebook/CevadeSpus)

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*