Social

Șoferii care ”uită” să plătească taxa de tranzit și parchează în Timișoara, arși la buzunare!

Șoferii care ”uită” să plătească taxa de tranzit și parchează în Timișoara, arși la buzunare!
Adora Beauty

Conducătorii de autovehicule de mare tonaj care nu achită taxa de tranzit și cei care parchează în interiorul municipiului Timișoara au intrat în atenția polițiștilor locali. Oamenii legii aplică amenzi de 2.500 de lei pentru fiecare vehicul care depășește 7,5 tone.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au efectuat ieri o nouă acțiune fulger pe linia depistării conducătorilor de autovehicule de mare tonaj care nu respectă prevederile legale referitoare la circulația pe raza municipiului Timișoara. Încadrul acțiunii, care a durat numai câteva ore, au fost verificați zeci de conducători de autovehicule de mare tonaj care circulau în zona străzilor Demetriade și Amurgului, fără a respecta prevederile HCL 638/2013 privind achitarea taxei de tranzit. Trei dintre conducătorii auto verificați au fost sancționați cu cate 2.500 lei fiecare.

În cadrul aceleiași acțiuni, în aceeași zonă, alți trei conducători auto care au parcat autovehiculele de mare tonaj încurcand circulația altor autovehicule au fost de asemenea sancționați conform HCL 486/2006, în această situație sancțiunile fiind între 1.000 și 2.500 lei.

”Reamintim că potrivit HCL 638/2013 vehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone care tranzitează Municipiul Timişoara vor plăti o taxă de tranzit. Tranzitul reprezintă trecerea vehiculelor care transportă marfă pe teritoriul Municipiului Timişoara fără alte staţionări decât cele strict necesare pentru schimbarea direcţiei. Nu sunt în tranzit vehiculele care aduc sau preiau marfă în și din Municipiul Timişoara. Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de 2.500 lei tranzitarea Municipiului Timişoara fără achitarea taxei”, informează reprezentanții instituției de lângă Pădurea Verde.

Poliția Locală Timișoara va continua acțiunile pe această linie și atrage din nou atenția conducătorilor auto de autovehicule de mare tonaj să respecte legislația în vigoare, să se informeze atunci când ajung în Timișoara și să următească indicatoarele rutiere care restricționează sau interzic accesul pe anumite sectoare de drum, să achite taxele în cazul în care tranzitează Timișoara, să nu parcheze autovehiculele grele pe teritoriul Timișoarei și să nu circule decât pe rutele stabilite.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*