Internațional

Parteneriat strategic între E.ON şi Nissan pentru încărcarea vehiculelor electrice

Parteneriat strategic între E.ON şi Nissan pentru încărcarea vehiculelor electrice

Companiile E.ON și Nissan au convenit, la Salonul Auto de la Geneva, asupra unui parteneriat strategic prin care îşi propun să valorifice experiența internațională a ambelor companii atât în domeniul mobilității electrice, cât și în distribuția și stocarea energiei electrice.

Cei doi parteneri urmăresc, în primul rând, să exploreze oportunitățile legate de ofertele comerciale privind reîncărcarea vehiculelor electrice, precum şi serviciile de tipul vehicle-to-grid (servicii de integrare în reţea). De asemenea, cooperarea se concentrează pe un subiect foarte actual, anume soluțiile de generare și stocare a energiei descentralizate.

Parteneriatul se desfășoară pe baza angajamentului Nissan de a dezvolta un ecosistem electric complet atât pentru consumatori, cât și pentru întreprinderi, precum și pe baza viziunii E.ON privind transformarea vehiculului electric în componentă a ecosistemului eMobility. Cooperarea dintre cele două companii prinde deja contur în Danemarca, acolo unde clienţilor li se oferă un pachet complet, compus dintr-o stație de încărcare pentru acasă și beneficiază de o rată fixă de energie pentru a-și încărca vehiculul electric Nissan. De aici, se are în vedere în viitorul apropiat extinderea programului în alte țări europene, pentru a continua electrificarea durabilă a vehiculelor și a locuințelor.

În plus, parteneriatul va crea pârghii pentru dezvoltarea infrastructurii pentru maşinile electrice Nissan și pentru implementarea tehnologiei avansate de încărcare bi-direcțională. Cea din urmă va permite clienților să își optimizeze costurile şi consumul de energie. E.ON are deja o experienţă extinsă în do-meniul soluțiilor solare și de stocare pentru proprietarii de case. Această cali-tate va permite celor doi parteneri să ofere clienților Nissan soluții de energie regenerabilă și de optimizare a costurilor cu energia electrică.

“Ne-am propus să eliminăm orice barieră în calea deţinerii vehiculelor elec-trice. Un astfel de parteneriat inovator precum cel cu E.ON este un nou pas în această călătorie. Obiectivul nostru este ca Nissan să fie recunoscută ca partener de încredere al industriei auto pentru servicii energetice, cu scopul final de a furniza electricitate gratuită cumpărătorilor noștri de vehicule elec-trice”, declară Paul Willcox, președintele Nissan Europe.

Karsten Wildberger, şef de operaţiuni al E.ON, a comentat: “Parteneriatul dintre Nissan și E.ON a luat naştere din dorința noastră de a elibera mașina electrică de orice fel de constrângeri. Ne angajăm să furnizăm clienților pro-duse și servicii inovatoare, integrate și durabile pe piaţa energetică. Acest parteneriat este un pas important spre îndeplinirea acestui scop”.

E.ON este deja implicată alături de Nissan, Grupul MOL, Hrvatska elektro-privreda din Croaţia, PETROL şi BMW în dezvoltarea unei reţele europene pentru alimentarea vehiculelor electrice în cadrul proiectului NEXT-E, co-finanţat de Comisia Europeană.

În cadrul acestuia, consorţiul va instala 222 de staţii de încărcare rapidă mul-ti-standard (50 kW) şi 30 de staţii de încărcare ultra-rapidă (150-350 kW) de-a lungul principalelor coridoare europene de transport şi a reţelei trans-europene de transport. În Romania vor fi instalate 40 staţii de încărcare rapidă a vehiculelor electrice. Dintre acestea. un număr de 19 staţii vor fi in-stalate de către E.ON Energie România, care va susţine această investiţie printr-o finanţare nerambursabilă din fonduri europene, în valoare de peste 1 milion de euro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*