Educație

Ion Caramitru, la UVT. Marele actor se va întâlni cu timișorenii într-o conferință publică

Ion Caramitru, la UVT. Marele actor se va întâlni cu timișorenii într-o conferință publică

Într-o perioadă specială a anului, când sărbătorim femeile și venirea primăverii, Universitatea de Vest din Timișoara reia seria Conferințelor UVT cu un eveniment dedicat zilei de 8 martie – „Incursiuni în Magia Cuvintelor”, susținut de Ion Caramitru și moderat de prof. Mircea Mihăieș, organizat cu sprijinul Băncii Comerciale Române.

Toți cei interesați sunt așteptați în Aula Magna a UVT, bd. Vasile Pârvan 4, joi, 8 martie 2018, de la ora 18.00. Intrarea este liberă.

Ion Caramitru este un actor de teatru și film, regizor și figură politică. A fost ministru al Culturii între 1996 și 2000. Este președinte al UNITER din 1990, și începând cu anul 2005 este directorul Teatrului Național din București. Caramitru a jucat în peste 40 de filme de lung metraj, făcându-și debutul cu rolul secundar în Pădurea spânzuraților în regia lui Ciulei (1964). Printre cele mai cunoscute roluri sunt Vive în Diminețile unui băiat cuminte (1966), Gheorghidiu în Între oglinzi paralele (1978), Ștefan Luchian în Luchian (1981) și Socrate în seria Liceenii (1985-1987).

„Sperăm ca această întâlnire specială sa aducă bucurie tuturor doamnelor și domnișoarelor apropiate Universităţii de Vest, dar și admiratorilor maestrului Caramitru. Îi invităm pe toți cei interesați să vină la întâlnirea cu îndrăgitul actor. Vom continua să facilităm prezența în mijlocul comunității timișorene a marilor nume ale României. Considerăm că este de datoria noastră să contribuim la viața socio-culturală a Timișoarei , seria Conferințelor UVT fiind una dintre modalitățile prin care ne îndeplinim acest deziderat”, spune rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*