Eveniment

Familie de irakieni, depistată la frontiera cu Serbia. De ce mama şi fiica au ajuns la spital

Familie de irakieni, depistată la frontiera cu Serbia. De ce mama şi fiica au ajuns la spital

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Naidăș au depistat o familie de cetăţeni irakieni, formată din doi adulţi şi doi copii, care a încercat să intre ilegal în România din Serbia.

Având în vedere că două dintre persoane, mama şi fiica, au acuzat probleme de sănătate, poliţiştii de frontieră au solicitat ajutor medical de specialitate, fiind transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Miercuri, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Naidăș, judeţul Caraș-Severin, au depistat în apropierea Punctului de Trecere a frontierei Naidăș patru cetățeni străini, doi adulţi şi doi minori, care nu vorbeau limba română.

Persoanele în cauză nu aveau documente de identitate asupra lor, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului de frontieră, pentru cercetări.

În urma verificărilor preliminare efectuate de polițiștii de frontieră, a rezultat faptul că este vorba despre o familie de irakieni, dintre care o femeie în vârstă de 33 de ani, un bărbat de 34 de ani și doi minori cu vârste de 2, respectiv 8 ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.

Deoarece femeia și fiica în vârstă de 8 ani au acuzat probleme de sănătate, aflându-se într-o stare de hipotermie, poliţiştii de frontieră au contactat imediat serviciul medical de urgenţă, care s-a deplasat la faţa locului pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cele două persoane au fost transportate cu o ambulanță la spitalul din Oraviţa, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În prezent, cele două persoane sunt internate în spital, sub supraveghere medicală, urmând ca, în funcţie de starea lor de sănătate, să fie dispuse măsurile ce se impun.

Foto: arhivă


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*