Național

Zeci de marinari români se instruiesc în Marea Mediterană

Zeci de marinari români se instruiesc în Marea Mediterană

Dragorul maritim “Lt. Dimitrie Nicolescu”, cu un echipaj alcătuit din 70 de militari, participă, în perioada 9-16 martie 2018, la Exercițiul multinațional ARIADNE 18, organizat de Forțele Navale din Grecia.

Nava a plecat din portul Constanța luni, 5 martie, luând cap-compas portul Patras din Grecia, unde se va integra într-o grupare navală alcătuită din nave militare ale Belgiei, Bulgariei, Greciei, Spaniei, Turciei, precum și din nave ale grupării navale NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2).

Exercițiul, desfășurat în Golful Patraikos, este destinat dezvoltării nivelului de instruire în cadru multinațional, în domeniul specific luptei împotriva amenințărilor subacvatice și contribuie la dezvoltarea relațiilor multilaterale dintre Forțele Navale Române și forțele navale participante, iar prin prezența navei militare românești la activitățile organizate de partenerii din Alianță în Marea Mediterană România demonstrează faptul că este un partener credibil și un furnizor de securitate pe flancul sudic și estic la NATO.

Nava este comandată de căpitanul Costel-Denis Giubernea, care are în subordine un echipaj cu vârsta medie de 28 de ani.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*