Cultură

Spectacolul ”Dansând în noapte” se joacă în cadrul campaniei UNITER ”Artiștii pentru artiști”

Spectacolul ”Dansând în noapte” se joacă în cadrul campaniei UNITER ”Artiștii pentru artiști”

Musicalul Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara, ”Dansând în noapte / Táncos a sötétben”, se va juca vineri, 9 martie 2018, de la 19:00, în cadrul Campaniei Naționale UNITER ”Artiștii pentru artiști”. Toate încasările de la această reprezentație vor fi donate pentru ajutorarea artiștilor cu probleme de sănătate și celor retrași din activitate care au nevoie de sprjin.

Cea mai nouă producție a Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara, ”Dansând în noapte / Táncos a sötétben” va avea următoarea reprezentație în cadrul campaniei naționale UNITER ”Artiștii pentru artiști”. Premiera acestui spectacol a avut loc pe data de 3 martie și s-a jucat cu ”casa închisă”, la fel cum s-a întâmplat și cui cea de-a doua reprezentație, care a avut loc a doua zi.

Musicalul regizat de Kocsárdi Levente este bazat pe filmul lui ”Dancer in the Dark” de Lars von Trier și are muzică originală compusă de Vlaicu Golcea. Selma este o mama iubitoare care își pierde treptat vederea din cauza unei boli degenerative. Ea este îndrăgostită de muzică și, în timpul liber, repetă pentru un musical cu amatori. Lipsa banilor și a susținerii reale o transformă într-o victimă a sistemului, fiind încarcerată pe nedrept. Spectacolul pune întrebări despre infailibilitatea sistemului juridic, Visul american și limitele noastre umane. Selma este interpretată de Magyari Etelka, iar din distribuție fac parte, ca actori invitați din Ungaria, Csoma Judit și Horányi László, alături de actorii Teatrului Maghiar „Csiky Gergely” din Timișoara: Balázs Attila, Szilasi Eszter Júlia, Kiss Attila, Aszalos Géza, Vass Richárd, Éder Enikő, Lőrincz Rita, Mátyas Zsolt Imre, Tar Mónika, Molnár Bence, Lukács Szilárd, Mihály Csongor și Molnos András Csaba, și copiii Makkai Gergő și Lázár Dávid.

Spectacolul va fi tradus în limba română la cască și prin supratitrare, iar biletele costă 24/12 lei și se pot achiziționa de la casieria din str. Alba Iulia nr.2 (de luni până vineri 16:00-19:00) sau prin www.biletmaster.ro. Informații și rezervări la tel. 0752 111 803.

”Încurajăm spectatorii să achiziționeze bilete la această reprezentație, ajutând astfel în mod direct artiștii care au nevoie de sprijin material. O listă completă cu toate spectacolele din țară care participă la campanie se poate găsi pe pagina UNITER (click AICI). Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se vor vira în Fondul de Solidaritate Teatrală. Alătură-te Campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună!”, transmit reprezentanții Teatrului Maghiar de Stat din Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*