Eveniment

Minoră ascunsă sub o pătură, într-un microbuz, depistată la frontieră

Minoră ascunsă sub o pătură, într-un microbuz, depistată la frontieră

O fată în vârstă de 10 ani a fost găsită de polițiștii de frontieră arădeni, ascunsă sub o pătură în microbuzul care o ducea peste graniță. Minora era ascunsă de mama ei în locul de odihnă din interiorul unui microbuz, sub o pătură, cu intenţia de a o trece ilegal frontiera româno-maghiară.

În data de 04 martie, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean roman în vârstă de 38 ani, care conducea un microbuz înmatriculat în Bulgaria. În mijlocul de transport mai călătorea cu el o femeie, în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Călăraşi. În urma controlului autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă în locul de odihnă din interiorul cabinei mijlocului de transport, sub o pătură, o minoră în vârstă de 10 ani.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetările, ocazie cu care mama minorei a precizat că a recurs la această metodă deoarece nu deţine documente de călătorie valabile pentru fată şi dorea să ajungă cu aceasta în Franţa.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru şofer şi mamă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*