Social

Sute de somații și numai 18 amenzi pentru timișorenii care nu și-au curățat gheața din fața casei

Sute de somații și numai 18 amenzi pentru timișorenii care nu și-au curățat gheața din fața casei

Timișoara a fost aproape blocată din cauza ninsorii căzute săptămâna trecută, atât la nivel de deplasare rutieră cât și pietonal, însă polițiștii locali au aplicat 367 somații și doar 18 sancțiuni persoanelor fizice și juridice care nu au curățat zăpada și gheața de pe trotuarele din fața imobilelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea.

Deși nu a mai nins de zile bune la Timișoara, polițiștii locali au continuat verificările cu privire la respectarea prevederilor HCL 371/2007 modificată privind obligațiile persoanelor fizice și juridice referitoare la curățarea zăpezii și gheții din fața imobilelor de locuit și a societăților comerciale.

Săptămâna trecută, ca urmare a temperaturilor scăzute și a depunerii unui strat consistent de zăpadă, s-a constatat că nu toți cei verificați au respectat actul normativ menționat. Într-o primă fază s-au aplicat un număr de 367 somații, existând și persoane fizice și juridice care nu s-au conformat la reverificare. Drept urmare au fost aplicate și 18 sancțiuni contravenționale atât la asociații de proprietari cât și la societăți comerciale, sancțiunile prevăzute fiind între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice și între 1.500 și 2.500 lei pentru persoanele juridice.

”Poliția Locală reamintește că potrivit HCL 371/2007 modificată, atât persoanele fizice cât și persoanele juridice au obligația de a asigura îndepărtarea zăpezii și a gheții, ori de câte ori este necesar, de pe trotuarele din dreptul clădirilor și incintelor pe care le dețin sub orice formă. Zăpada și gheața se vor depune pe carosabil lângă bordură fără să împiedice circulația auto, parcarea și scurgerea apei în sistemul de canalizare. De asemenea, în cazul țurțurilor și zăpezii depuse pe acoperișuri, au obligația de a lua măsuri de îndepărtare a acestora, dar și să presare nisip, rumeguș ori alte materiale antiderapante pe trotuare, în fața imobilelor, în cazul formării de polei”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Locala Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*