Eveniment

S-a dat alarma! Exerciţiu de evacuare în universitățile din Timișoara, în caz de incendiu

S-a dat alarma! Exerciţiu de evacuare în universitățile din Timișoara, în caz de incendiu

Lecţii de evacuare în caz de incendiu la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaționale din Timișoara! Pompierii i-au învăţat pe studenți cum să se comporte în cazul unor situaţii de urgenţă astfel încât să îşi salveze viaţa.

Mai exact, în intervalul orar 8.30 – 9.30 a avut loc un exercițiu de evacuare în caz de incendiu. Acțiunea a avut ca scop instruirea personalului și studenților din clădirea Electro.

Pompierii doresc ca prin această intervenție să se cunoască aplicarea regulilor în cazul izbucnirii unui incendiu. Oamenii focului au verificat şi modul de reacţie al cadrelor didactice universitare la semnalul de alarmă în caz de incendiu. Sub privirile pompierilor, la auzul semnalelor soneriei electrice, profesorii împreună cu  studenții au ieşit din sălile de clasă. Astfel, aceștia au reuşit să evacueze clădirea într-un timp foarte scurt şi au realizat astfel că în cazul producerii unui incendiu într-o clădire, pentru a-şi salva viaţa, trebuie să se autoevacueze.

O oră mai târziu, pompierii au derulat exercițiul și la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara. “A fost vorba despre un exercițiu de intervenție și de evacuare a personalului de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaționale. A fost o instruire cu tot personalul și am testat modul de reacționare al profesorilor și al studenților în cazul unui incendiu real. Aceștia au reacționat normal, cum trebuiau să reacționeze în cazul unui astfel de exercițiu”, a precizat Răzvan Vîlcu, specialist SSM și PSI, reprezentant Servsting.

Pompierii continuă în această săptămână să organizeze astfel de acţiuni de prevenire în universități cu scopul de a reduce numărul de victime în urma incendiilor.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*