Social

Primăria Reșița demarează cea mai mare campanie de curățenie

Primăria Reșița demarează cea mai mare campanie de curățenie

Primăria Municipiului Reșița derulează în perioada 2 martie – 11 mai  un amplu program de curățenie, în care vor fi implicate instituții, asociații de proprietari,  organizații nonguvernamentale, persoane fizice și  juridice.

Principalele măsuri cuprinse în program sunt: întâlnire cu asociațiile de proprietari la sediul primăriei Reșița – la aceste întâlniri vor fi invitați administratori/ președinți ai asociațiilor de proprietari/ locatari. Vor fi prezentate obligațiile acestora cu privire la salubrizarea și întreținerea zonelor adiacente imobilelor pe care la administrează; intensificarea deplasărilor în teren a agenților Poliției Locale Reșița și a inspectorilor din cadrul Primăriei Municipiului Reșița, la agenți economici, instituții, asociații de proprietari și proprietari pentru informarea acestora cu privire la obligațiile ce le revin în ceea ce privește respectarea legislației privind colectarea, valorificarea și eliminarea deșeurilor precum și în ceea ce privește păstrarea curățeiei la locurile de depozitare a deșeurilor; salubrizarea în diverse zone din municipiul Reșița  împreună cu voluntari (cetățeni, ONG – uri, angajați ai Primăriei municipiului Reșița și ai altor instituții din oraș).

Salubrizarea malurilor râului Bărzava și a afluenților săi – acțiunea va fi efectuată de  SG Apele Române în baza unui protocol de colaborare cu Primăria Reșița.

Operatorul de salubritate S.C. Brantner Servicii Ecologice S.R.L. va efectua acțiuni de eliminare a depozitărilor necontrolate de deșeuri de pe raza municipiului.

În perioada 01 martie – 11 mai se va desfășura concursul destinat asociațiilor de proprietari/ locatari, cu tema ,,REŞIŢA CURATĂ – CURĂŢĂM Şl MENŢINEM 2018”. La finalul concursului vor fi acordate următoarele premii: 3         premii I, în cuantum de  2000 lei/ premiu; 2 premii II, în cuantum de 1000 lei/ premiu; 3 premii III, în cuantum de          500 lei/ premiu; 5    menţiuni, în cuantum de          100lei/ premiu.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*