Eveniment

Poliţiştii de la Rutieră au dat aproape 400 de amenzi în weekend

Poliţiştii de la Rutieră au dat aproape 400 de amenzi în weekend

În week-end, poliţiştii rutieri au constatat şapte infracțiuni și au aplicat 372 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 37 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În 4 martie, polițiștii Orașului Sânnicolau Mare, au oprit pentru control pe strada Cuza Vodă din oraș, un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani. Întrucât cel în cauză emana vapori de alcool, a fost testat  cu aparatul etilotest,  rezultând  o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate  probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În 5 martie, polițiștii Secției 2 Timișoara, au oprit pentru control pe strada Calea Buziașului din municipiu, un autoturism, condus de un bărbat, de 49 de ani. În urma testării șoferului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat că bărbatul, de 49  de ani, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul avea numerele de înmatriculare provizorii expirate.

În ambele cazuri, pe numele șoferilor au fost întocmite dosare penale pentru faptele comise.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*