Sport

UVT Agroland, pregătită de startul fazei a doua a Diviziei A1 la volei feminin

UVT Agroland, pregătită de startul fazei a doua a Diviziei A1 la volei feminin

UVT Agroland Timișoara a încheiat sezonul regulat din Divizia A1 de volei feminin pe poziția a cincea, cu 35 de puncte. Formația pregătită de Bogdan Paul are, după 18 disputate în campionat, un bilanț de 12 victorii și 6 înfrângeri. Agroland se deplasează pe terenul campioanei Volei Alba Blaj în prima rundă din faza a doua a campionatului, sâmbătă, 3 martie. Partida este programată la ora 18:00.

”Agro” și-a asigurtat participarea în grupa principală a campionatului încă de la finalul lunii ianuarie, însă fetele lui Bogdan Paul au sperat până în ultima rundă că pot încheia sezonul regulat pe poziția a patra. În urma eșecului din etapa a 18-a, 0-3 cu Volei Alba Blaj, UVT Agroland a coborât pe poziția a cincea, dar este la un singur punct de poziția a patra, pe care a revenit CSM Târgoviște. ”Agro” are de asemenea un avans considerabil, 16 puncte, față de echipa de pe poziția a șasea, CSM Lugoj.

La finalul sezonului regulat, clasamentul arată astfel:
1. CSM București 51 puncte,
2. Volei Alba Blaj 45 puncte,
3. Știința Bacău 41 puncte,
4. CSM Târgoviște 36 puncte,
5. UVT AGROLAND Timișoara 35 puncte,
6. CSM Lugoj 19 puncte,
7. Dinamo 14 punce,
8. U NTT Data Cluj 11 puncte,
9. Penicilina Iași 11 puncte,
10. Medicina Târgu Mureș 7 puncte.

Faza a doua a campionatului începe la finalul acestei săptămâni, cu o nouă întâlnire cu Volei Alba Blaj, de această dată pe terenul campioanei en-titre. Partida este programată sâmbătă, 3 martie 2018, la ora 18:00. Primele șase clasate vor evolua în continuare în grupa principală din Divizia A1, sub forma unui mini-campionat, cu partide tur-retur. Formațiile își păstrează punctele obținute în sezonul regular.

În luna martie, se va juca la foc automat, fiind programate nu mai puțin de șapte meciuri. Cele trei runde rămase se vor consuma începând cu jumătatea lunii aprilie, programul fiind următorul:
– etapa 1 / etapa 6: Volei Alba Blaj v. UVT Agroland Timișoara, 3 martie, ora 18:00 / 28 martie (retur);
– etapa 2 / etapa 7: Agroland v. Știința Bacău, 10 martie / 31 martie (retur);
– etapa 3 / etapa 8: CSM Târgoviște v. Agroland, 14 martie / 14 aprilie (retur);
– etapa 4 / etapa 9: CSM Lugoj v. Agroland, 17 martie / 18 aprilie (retur);
– etapa 5 / etapa 10: Agroland v. CSM București, 24 martie / 21 aprilie (retur).

Antrenorul Bogdan Paul a vorbit despre ambițiile echipei din faza a doua a campionatului și despre meciul cu Volei Alba Blaj, programat sâmbătă, la ora 18.00, în deplasare. ”Începem faza finală a campionatului, poate cea mai importantă etapă a activității noastre. Ce se întâmplă în momentul de față la Agroland este urmare a unui fenomen. Dacă este să ne raportăm strict la situația sportivă, da, este o poziție frumoasă la care am aspirat, poate nu o visam chiar atât de frumos, dar am gestionat situația corect. În momentul de față avem posibilitatea de a ajunge în primele patru echipe ale campionatului. Va fi un play-off lung și aglomerat, astfel încât nu putem să afirmăm cu certitudine că vom reuși să obținem locul al patrulea. Ce este important, este că ne dorim cu adevărat acest lucru. Acum cu adevărat putem să spunem că visăm frumos. Este irelevantă înfrângerea din Champions League. Volei Alba Blaj, în momentul de față, își caută punctele de care are nevoie pentru a mai avea șanse la titlu. Și noi căutăm orice punct pe care putem să îl obținem acolo unde nu ne gândim că putem face acest lucru. Eu sunt convins că fetele vor fi conectate la importanța acestui play-off și vor trata fiecare meci foarte serios. Chiar dacă luna martie este foarte încărcată, vom avea șapte meciuri în patru săptămâni, vom reuși să gestionăm această situație. Am făcut o prioritate din a păstra starea de sănătate la un nivel optim. Chiar dacă pentru jucătoare a fost mai greu, preparatorul fizic și-a făcut treaba și în momentul de față echipa este pregătită din punct de vedere fizic pentru această lună de foc”, a declarat Bogdan Paul, după aflarea programului fazei a II-a a campionatului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*