Cultură

Expoziție de pictură contemporană la Bastion

Expoziție de pictură contemporană la Bastion

Timișorenii amatori de artă sunt așteptați la un eveniment special la Centrul Multifuncțional Bastion, din subordinea Consiliului Județean Timiș. Expoziția de pictură a artistei de origine rusă Regina Damian va fi vernisată joi, 1 martie, începând cu  ora 18, și va putea fi vizitată până la data de 11 martie.

Evenimentul este realizat în cadrul proiectului „Integrare ACUM – Abordări complexe și unitare pentru migranți”, implementat de Asociația Ecumenică a Bisericilor din România –  AIDRom, în parteneriat cu Asociația Filantropia Oradea. Proiectul este finanțat din Fondul Azil, Migrație și Integrare al Uniunii Europene, gestionat în România de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Imigrări, ca autoritate contractantă.

Proiectul își propune să sprijine integrarea socio-economică şi culturală a beneficiarilor de protecție internatională și resortisanți ai unor țări terțe în societatea românească, printr-o abordare integrată, care constă în furnizarea informaţiilor şi serviciilor de care aceştia au nevoie

Regina Damian, o artistă din generația tânără, este stabilită de numai doi ani în România și deja vorbește foarte bine limba română. Deși se află la prima ei expoziție în țara noastră, a avut în trecut mai multe expoziții colective în Rusia, iar în anul 2017 a fost coordonator de pictură în cadrul festivalului TRAF – Timișoara Refugee Art Festival.

Artista s-a născut în Turkmenistan, într-un mic oraș de pe malul Mării Caspice. La vârsta de 6 ani se mută împreună cu familia în Rusia, unde începe cursurile unei școli de artă, apoi urmează Colegiul de Arte I. D. Shadr, secția design. În 2016 ajunge în România, se îndrăgostește de țară și alege să rămână pentru a crea aici.

În cadrul evenimentului de joi va fi un moment muzical – chitară clasică și bass – susținut de muzicianul Zaher al Ani, timișorean de origine irakiană. Curatorul expoziției va fi Gabriela Robeci, iar intrarea la eveniment va fi liberă.

Centrul Multifuncțional Bastion este situat pe strada Hector nr. 4, Bastionul Theresia, corp C.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*