Politic

Doamnele au primit mărţişoare de la echipa TLDE

Doamnele au primit mărţişoare de la echipa TLDE

In ziua de 1 martie se celebreaza martisorul, si desi aceasta zi simbolizeaza triumful primaverii asupra iernii, de data aceasta gradele din termometre ne-au demonstrat contrariul. Chiar si asa ziua a fost marcata de multe activitati. In ciuda frigului de afara echipa de tineret ALDE Timis a iesit la impartit martisoare.

„Este o zi cu o simbolistica importanta pentru poporul roman, nu o puteam lasa nemarcata. Desi multa lume condamna aceste gesturi si le incadreaza la clisee, noi le consideram frumoase. Credem ca traditia trebuie dusa mai departe, chiar si asa, prin daruirea unui simplu martisor. Am mai spus-o si repet, vrem sa construim o Romanie frumoasa pornind de la valorile lasate mostenire de inaintasii nostri. Multumesc coleglor care au stat ore in sir pentru pregatirea acestor martisoare si multumesc celor care le-au primit cu zambetul pe buze si au inteles ca este un gest de pretuire.”, a spus Silviu Andrisan- presedinte TLDE Timis.

In vechime, pe data de 1 martie, martisorul se daruia inainte de rasaritul soarelui, fetelor si baietilor deopotriva. Snurul de martisor, alcatuit din doua fire de lana rasucite, colorate in alb si rosu, sau in alb si negru, reprezinta unitatea contrariilor: vara-iarna, caldura-frig, fertilitate-sterilitate, lumina-intuneric.

 


Un comentariu

  1. Alde cațeii psdistilor… mi-ar fi si rusine in locul vostru sa ies pe strada

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*