Utile

Timișoreni, curățați trotuarele de zăpadă și gheață! Poliția Locală e cu ochii pe voi!

Timișoreni, curățați trotuarele de zăpadă și gheață! Poliția Locală e cu ochii pe voi!

Atenție timișoreni, reprezentanții firmelor și cetățenii sunt obligați să curețe zăpada din fața imobilelor în care își desfășoară activitatea sau locuiesc, existând o Hotărâre de Consiliu Local în acest sens. Peste 150 de somații au fost deja aplicate de către polițiștii locali.

După ce în utlimele două zile, la Timișoara s-au înregistrat căderi semnificative de zăpadă și scăderea a temperaturilor, polițiștii locali efectuează în teren verificări pentru a lua măsurile legale în cazul celor care nu au curățat zăpada din fața imobilelor de locuit, dar și din fața unităților comerciale.

De la începutul ninosrilor abundente din capitala Banatului, au fost înmânate un număr de 155 de somații în special societăților care nu au curățat zăpada din fața unităților în care desfășoară activități din mai multe zone printre care străzile Mărășești, Alba Iulia, Aleea Studenților, Horia, Coriolan Brediceanu, Daliei, etc. ”Poliția Locală continuă acțiunile pe această linie, urmând ca, în cazul în care cei somați nu se conformează, să fie aplicate sancțiuni. Reamintim că potrivit HCL 371/2007 modificată, atât persoanele fizice cât și persoanele juridice au obligația de a asigura îndepărtarea zăpezii și a gheții, ori de câte ori este necesar, de pe trotuarele din dreptul clădirilor și incintelor pe care le dețin sub orice formă. Zăpada și gheața se vor depune pe carosabil lângă bordură fără să împiedice circulația auto, parcarea și scurgerea apei în sistemul de canalizare. De asemenea, în cazul țurțurilor și zăpezii depuse pe acoperișuri, au obligația de a lua măsuri de îndepărtare a acestora, dar și să presare nisip, rumeguș ori alte materiale antiderapante pe trotuare, în fața imobilelor, în cazul formării de polei”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

În cazul în care timișorenii nu țin cont de precizările oamenilor legii, trebuie știut faptul că sancțiunile prevăzute pentru persoanele fizice sunt între 500 și 1.000 lei, iar pentru persoanele juridice între 1.500 și 2.500 lei.

Această problemă rămâne în atenția polițiștilor locali, care vor lua măsuri de aplicare de somații și sancționare în cazul în care vor fi constatate astfel de nereguli pe perioada iernii, astfel încât să fie prevenite accidentărilor pietonilor care circulă pe trotuare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*