Eveniment

Paisprezece autovehicule abandonate, ridicate de polițiștii locali și reprezentanții SDM

Paisprezece autovehicule abandonate, ridicate de polițiștii locali și reprezentanții SDM

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră continuă acțiunile referitoare la identificarea și luarea măsurilor legale în ceea ce privește autovehiculele abandonate de pe raza municipiului Timișoara, pe lângă constatările din teren ale polițiștilor locali fiind demarate anual campanii în rândul cetățenilor care să semnaleze astfel de situații.

Astfel, în ultima săptămână s-au desfășurat acțiuni punctuale, fiind ridicate de polițiștii locali împreună cu reprezentanții SDM un număr de 14 autovehicule aflate în stare de degradare, ai căror proprietari le-au abandonat pe străzi precum Calea Șagului, Gh. Lazăr, Dr. I. Mureșan, Crivaia, Rusu Șirianu, Chiriac, Iancu Flondor, Moise Doboșan, Intrarea Râului etc. Reamintim că anul trecut au fost înregistrate în baza de date a Poliției Locale un număr de 600 de sesizări cu privire la un număr de 1101 autovehicule, atât din partea cetățenilor cât și ca urmare a constatărilor în teren ale polițiștilor locali.

Din totalul sesizărilor soluţionate, un număr de 419 auto au fost ridicate de proprietar, 440 nu se încadrează Legii 421/2002 şi 60 autovehicule au fost ridicate de SC Drumuri Municipale SA. Acțiunile pe această linie continuă. Potrivit legii, autovehiculul poate fi declarat abandonat dacă se află în același loc de cel puțin un an de zile, abia apoi pot fi urmate procedurile de ridicare a acestora de pe domeniul public.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*