Life-style

Gastronomie și identitate: Banatul din farfurie. RO100 Timișoara se lansează printr-un eveniment cultural și culinar

Gastronomie și identitate: Banatul din farfurie. RO100 Timișoara se lansează printr-un eveniment cultural și culinar

Comunitatea locală România 100 Timișoara în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș organizează miercuri, 28 februarie, la Casa Artelor (str. Episcop Augustin Pacha nr. 8) evenimentul cultural „Gastronomie și identitate: Banatul din farfurie”.

Invitate vor fi prof. univ. dr. Adriana Babeți, scriitoare și eseistă, și conf. univ. dr. Smaranda Vultur, scriitoare și antropolog. De la ora 17:30 acestea vor vorbi în sala StudioArt despre „Micro-armonia din farfurii sau Banatul și feriile culinare” și „Bucătăria din bagajul identitar: între nostalgii și regăsiri”.

La ora 20:00, în Galeria Subterană, va avea loc vernisajul expoziției „De prin cuina bunicii: Expoziție cu obiecte și fotografii din bucătăriile Banatului de altădată”, iar de la ora 20:30, în cadrul unui atelier gastronomic se vor prezenta și degusta de bucate tradiționale în Cafeneaua Klapka.

Cu ocazia acestui eveniment va avea loc și lansarea comunității locale din Timișoara a Platformei România 100. Înființată la începutul anului trecut de și în jurul echipei Guvernului Cioloș, Platforma România 100 este o mișcare cetățenească, deschisă, activă, care are ca obiectiv atingerea adevăratului potențial de dezvoltare a României.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*