Eveniment

Rutiera a dat sute de amenzi în weekend. 32 de şoferi au rămas pietoni

Rutiera a dat sute de amenzi în weekend. 32 de şoferi au rămas pietoni
Adora Beauty

În week-end, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 10  infracțiuni și au aplicat 476 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 32 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În 23 februarie, polițiștii Orașului Jimbolia, au oprit pentru control pe raza localității Grabaț, un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani. Întrucât cel în cauză emana vapori de alcool, a fost testat  cu aparatul etilotest,  rezultând  o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate  probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Tot în 23 februarie, polițiștii Secției 11 Rurale Sânnicolau Mare au oprit pentru control pe raza localității Cenad, un autoturism, condus de un bărbat de 39 de ani. În urma testării șoferului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În 24 februarie, polițiștii Secției 5 Timișoara, au oprit pentru control pe strada Calea Aradului un autoturism, condus de un bărbat, de 32 de ani. În urma testării șoferului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În 25 februarie, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Horea din orașul Sânnicolau Mare, un autoturism condus de un bărbat, de 25 de ani. În urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat că bărbatul, de 25  de ani, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cele patru cazuri, pe numele șoferilor au fost întocmite dosare penale pentru faptele comise.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*