Social

Călători beţi şi violenţi, daţi jos din mijloacele de transport cu jandarmi şi poliţişti

Călători beţi şi violenţi, daţi jos din mijloacele de transport cu jandarmi şi poliţişti

Activităţile de control desfăşurate în perioada 12 – 18 februarie s-au axat în principal pe constatarea şi sancţionarea călătorilor frauduloşi din mijloacele de transport. Astfel, controalele au vizat liniile de tramvai ce deservesc zona Piaţa Traian, Piaţa 700, Piaţa Maria şi Gara de Nord, precum şi traseul liniei de tramvai numărul 9.

Au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională 15 călători, iar în cazul a 5 persoane a fost necesară intervenţia oragnelor de Poliţie şi Jandarmerie pentru identificarea şi sancţionarea călătorilor aflaţi în stare avansată de ebrietate care adresau injurii şi ameninţări conducătorilor mijoacelor de transport.

Pentru săptămâna 26.02.2018 – 04.03.2018, acţiunile se vor concentra pe interzicerea călătoriei în buclele de întoarcere a tramvaielor din zona Torontal, AEM şi Ciarda Roşie, iar pentru liniile de Expres 1, 2, 3, 4, 6, 7 şi 8, precum şi pentru liniile metropolitane, agenţii de intervenţie, pază şi ordine cu atribuţiuni de control vor efectua verificarea titlurilor de călătorie prin sistemul de acces control pe uşa de urcare faţă a mijlocului de transport.

„Reamintim tuturor călătorilor obligativitatea validării titlurilor de călătorie la urcarea în mijloacele de transport, această acţiune venind în sprijinul stabilirii graficelor de circulaţie care se configurează în funcţie de gradul de încărcarea a acestora. Pentru asigurarea unui transport civilizat, vă rugăm să păstraţi curăţenia, să nu degradaţi sau să vandalizaţi mijloacele de transport”, au transmis, luni, reprezentanţii RATT.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*