Economic

CCIA Timiș face înscrieri pentru o nouă sesiune Pioneers into Practice  

CCIA Timiș face înscrieri pentru o nouă sesiune Pioneers into Practice  

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de unic partener oficial în România al Programului CLIMATE-KIC pentru perioada 2014-2020, anunță începerea înscrierilor pentru sesiunea 2018 a sub-programului Pioneers into Practice.

Pioneers into Practice este un program educațional cu o componentă de mobilitate care oferă experților din domenii legate de schimbările climatice o experiență în tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, printr-o combinație de învățare bazată pe practică și ateliere de lucru.

Ce înseamnă Pioneers into Practice?

“Pionierii”, experți în diferite domenii Climate KIC (sustenabilitate, durabilitate, eficiență energetică, orașe inteligente, “smart transitions”, sisteme de inovare etc.) vor avea șansa de a ieși din zona de confort, de a experimenta, de a simți o cultură nouă, un mediu nou, de a-și testa capacitatea de adaptare.

“Pionierii” vor avea posibilitatea de a lucra pentru o perioadă de 4-6 săptămâni, în perioada septembrie-octombrie 2018, într-o organizație gazdă de tip ONG, SME, multinațională, universitate, institut de cercetare din una din țările participante în program (Germania, Italia, Ungaria, Portugalia, Malta, Cipru, Slovenia, Spania, Bulgaria, Serbia, UK&Irlanda, Polonia, Finlanda, Estonia, Letonia), în funcție de preferințele pionierului și de acceptul gazdei.

Programul începe cu o sesiune de online learning în care pionierii sunt initiați în “system thinking”, „transition theory”, alte instrumente de aplicare a  acestor concepte.

„Pionierii” lucrează în echipe, la un proiect de grup care are ca temă o provocare locală: poluarea, colectarea selectivă a deșeurilor, transport urban etc.

Și în 2018, „pionierii” vor lua parte la două workshop-uri ce vor fi organizate la sediul CCIAT (16-18 mai; 6-7 noiembrie) și la un workshop internațional la Utrecht (Olanda), la sfârșitul lui noiembrie. Perioada de înscrieri este deschisă până în data de 15 aprilie 2018.

Aplicația implică completarea unui formular online și atașarea unui CV, urmată de un interviu care poate fi via Skype pentru aplicanții din afara Timișoarei. Bugetul alocat fiecărui “pionier” este de 2000 euro, sumă care acoperă costurile de transport, cazare și diurnă.

Detalii despre program sunt disponibile pe site-ul: https://pioneers.climate-kic.org.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*