Educație

Ai o idee bună de afaceri? Primești finanțare printr-un proiect câștigat de USAMVB

proiect USAMVB
Adora Beauty

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara vine în ajutorul celor care nu au suficienți bani pentru a-și deschide o afacere.

Un proiect în valoare de 15 milioane lei a fost câștigat, iar banii vor fi folosiți în implementarea a cel puțin 54 de idei de afaceri și a creării de minim 108 noi locuri de muncă.

Este vorba despre proiectul “Vestart – Arta Antreprenoriatului”, care are ca obiectiv: informarea a 600 de persoane, 400 persoane informate în domeniul antreprenoriatului, 360 persoane certificate, 360 planuri de afaceri elaborate, 54 idei de afaceri finanțate, 54 persoane consiliate și sprijinite pentru dezvoltarea propriei afaceri, 108 locuri de muncă nou create, etc. Proiectul este structurat în trei etape: formarea antreprenorială, implemantarea planurilor de afaceri și monitorizarea funcționalității și dezvoltării afacerilor finanțate.

Cele 54 idei de afaceri va beneficia de finanțare nerambursabilă de până la178 de mii de lei.“Este un proiect în cadrul Programului Operaţional pentru capitalul uman şi, ca şi cuantum, are o valoare de peste 15 milioane de lei, iar co-finanţarea partenerilor este de aproximativ 170 de mii de lei. Obiectivul este ca peste 600 de persoane să fie informate, 400 să fie informate în acest domeniu al afacerilor, al antreprenoriatului, iar 360 dintre aceste persoane vor fi certificate în acest sens. Apoi, vor fi elaborate 360 de planuri de afaceri, iar 54 dintre ele vor fi selectate în vederea finanţării”, a transmis rectorul USAMVB, prof. univ. dr. Cosmin Popescu.

Din cele 400 de persoane fizice cu vârsta cuprinsă între 18-64 ani  din grupul țintă (50% femei, 50% bărbați), 200 de persoane vor fi șomeri, iar celelalte 200 persoane vor fi angajate, inclusiv persoane care desfășoară o activitate independentă, studenți, masteranzi, doctoranzi, etc. Cei interesați vor urma gratuit un curs de formare antreprenorială în cadrul căruia vor învăța să elaboreze un plan de afaceri. Aceștia trebuie să creeze minim două locuri noi de muncă fiecare.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*